Hoe gebruik je shampoo in de keuken voor een onberispelijke reiniging? Hier zijn enkele tips

door Natasja

22 September 2023

Hoe gebruik je shampoo in de keuken voor een onberispelijke reiniging? Hier zijn enkele tips
Advertisement

Hoe vaak heb je baking soda wel niet gebruikt in de badkamer, keuken en andere ruimtes in huis als hulpmiddel bij het schoonmaken. Hoe vaak heb je niet hetzelfde gedaan met wijnazijn en andere natuurlijke ingrediënten die vaak in de keuken worden gebruikt. Toch denken we er niet vaak aan om badkamerproducten op een andere manier te gebruiken. Zou het bij je opkomen om bijvoorbeeld shampoo of douchegel te gebruiken om de gootsteen en kookplaat er weer als nieuw uit te laten zien? Het antwoord voor velen van ons is nee, maar dat is niet correct.

Shampoo kan vooral handig zijn bij hardnekkig vuil, korstvorming en opgehoopt vet in de keuken. Laten we eens kijken hoe je het het beste kunt gebruiken.

via Empfehlungsfuchs/YouTube

Advertisement

Shampoo om de keuken schoon te maken? Ja, dat is mogelijk!

Shampoo om de keuken schoon te maken? Ja, dat is mogelijk!

Creativo

Je bent in de keuken en je moet alles goed schoonmaken: welk product gebruik je? Er zijn er veel te koop en ze zijn allemaal erg effectief, maar soms zijn het de eenvoudigste en meest ondenkbare die de beste resultaten geven. Veel mensen gebruiken veel natuurlijke middelen zoals baking soda, azijn en citroensap, maar misschien weet niet iedereen dat er nog een ander element in al de huizen aanwezig is met een unieke doeltreffendheid.

Wist je dat shampoo heel nuttig kan zijn voor het schoonmaken van kookplaten, gootstenen, verschillende oppervlakken om ze te ontdoen van korsten, vet en andere vlekken? De meeste mensen kunnen zich dat moeilijk voorstellen, maar het lijkt erop dat dit geurige product een uitstekende bondgenoot is in de strijd tegen vuil.

Er is echter een voorwaarde en een aanbeveling: de shampoo kan alleen worden gebruikt op stalen oppervlakken, andere materialen zoals hout of glaskeramiek kunnen beschadigd raken als ze met dit product worden gereinigd. Gebruik het alleen op stalen oppervlakken en er zullen zich geen problemen voordoen.

Advertisement

Het gebruik van shampoo in de keuken levert ongelofelijke resultaten op...

Het gebruik van shampoo in de keuken levert ongelofelijke resultaten op...

Mike Mozart/Flickr

Om goede resultaten te krijgen bij het schoonmaken van de kookplaat en gootsteen, neem de shampoo, een heel klein beetje is genoeg - het is niet nodig om te veel schuim te maken - en doe het op de vochtige spons die je meestal gebruikt voor deze schoonmaakbeurten. Begin met het schrobben van het aangetaste gebied en proberen alle vlekken en korsten te verwijderen. Eenmaal klaar spoel af met schoon water en je zult verbluffende resultaten zien.

Dit is een zeer effectieve methode die ook kan worden gebruikt voor het schoonmaken van tegels die vervuild zijn met vet. Het belangrijkste is om de shampoo niet aan te brengen op de materialen die we eerder hebben genoemd of om in ieder geval een voorafgaande test te doen op een meer verborgen plek.

Een gemakkelijke, snelle en goedkope methode om de ruimte waar we eten te laten glanzen. Wist je al hoe effectief shampoo kan zijn in de keuken?

Advertisement