Glazen keukenkastje: hoe ze schoon te houden van stoom en vet met natuurlijke middelen

door Natasja

30 December 2022

Glazen keukenkastje: hoe ze schoon te houden van stoom en vet met natuurlijke middelen
Advertisement

Mooi en elegant, glazen keukens zijn een zeer mooi alternatief als het gaat om het kiezen van meubels voor de nieuwe woning of het vervangen van de oude. Of het nu alleen een deur is die als vitrine dient of de hele inrichting, glas heeft ongetwijfeld verschillende voordelen ten opzichte van hout: het is beter bestand, zelfs tegen vlekken, en gemakkelijker schoon te maken dan hout, het wordt niet aangetast door schimmels, het is niet vervormbaar, recycleerbaar en ecologisch vervangbaar. Zoals alles heeft glas echter ook nadelen, en één in het bijzonder: schoonmaken. Hoewel het gemakkelijk is, moet je heel voorzichtig zijn en de juiste producten gebruiken, die helaas vaak erg duur zijn, om de schoonheid ervan intact te houden. 

Maar is het mogelijk om je portemonnee en het milieu te redden door een beroep te doen op natuurlijke remedies, vooral wanneer we het al een tijdje niet hebben schoongemaakt en vet en stoom hebben laten ophopen? Natuurlijk wel, we leggen uit hoe.

Advertisement
Creativo

Creativo

Laten we allereerst bedenken dat het goed zou zijn om de keuken minstens één keer per dag schoon te maken, nadat je klaar bent met het bereiden van maaltijden. Wanneer dit niet mogelijk is geweest en je het vuil een paar dagen hebt laten ophopen, kunnen natuurlijke middelen je een handje helpen bij het verwijderen van die vervelende laag die zich zeker op de glazen deuren zal heeft gevormd. Ons advies is echter om altijd een test te doen in een onopvallend hoekje om er zeker van te zijn dat de reiniging geen vlekken of krassen maakt. We sommen ze hieronder op:

  • Marseillezeep of groene zeep: twee middeltjes die altijd in huis aanwezig zijn, ze behoren meestal tot de bondgenoten als het gaat om het verwijderen van vlekken uit de was. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gebruikt om glas te reinigen: gewoon de zeep verkleinen tot vlokken die je op een zachte spons aanbrengt en daarmee de te reinigen oppervlakken schrobben. Afspoelen en drogen met een microvezeldoek.
  • Bicarbonaat: dit product moet spaarzaam worden gebruikt, alleen bij bijzonder dik en aangekoekt vuil, omdat het een licht schurende werking heeft. Maak het nat met water tot het een gel vormt die je op een zachte spons aanbrengt. Schrobben, afspoelen en drogen.
  • Witte azijn: een andere sterke bondgenoot van de keukens, die je gebruiksklaar kunt bewaren door 3 delen azijn met een deel water te mengen in een handstoomreiniger. Indien nodig, spuit het op het oppervlak en veeg het af met een zachte spons. Droog met een microvezeldoek.
  • Citroensap: je kunt het gefilterde sap van een citroen gemengd met gelijke delen water in de handstoomreiniger gebruiken, net als azijn. Spoel af met veel water en droog af. 

Je hoeft alleen maar je favoriete middel te kiezen en het te proberen: je zult zien hoe glanzend het glas wordt!

Advertisement