Eén handeling en de vuilnisbak blijft dagenlang lekker ruiken

door Natasja

14 Maart 2024

Eén handeling en de vuilnisbak blijft dagenlang lekker ruiken
Advertisement

Het gescheiden inzamelen van afval helpt om onaangename geuren en vuil die al in huis aanwezig zijn binnen de perken te houden, maar de vuilnisbak waar organisch afval in belandt zal altijd een uitdaging blijven om schoon te houden en fris te ruiken. Om dit te doen, weet je dat je de bak regelmatig moet legen en de binnenkant moet schoonmaken en drogen, omdat er maar een paar dagen nodig zijn - vooral als het warm is - wanneer je dit klusje overslaat om een nieuw ecosysteem te starten.

Als het legen en schoonmaken een probleem is dat je op geen enkele andere magische manier kunt oplossen, is er echter een truc die je helpt om nooit onaangename geuren te ruiken, en het bestaat eigenlijk maar uit één handeling.

Advertisement

De fresh discs om onaangename geuren te vergeten

De fresh discs om onaangename geuren te vergeten

WhompTrucker/Reddit

Als iemand je zou vragen wat het vuilste ding in huis is, zou je waarschijnlijk het toilet in de badkamer zeggen: het is zeker geen geheim dat je daar vaak moet schoonmaken en onaangename geuren moet bestrijden. Voor de vuilnisbak met organisch afval in de keuken kan een truc die in de badkamer wordt gebruikt, handig zijn.

Ken je die fresh discs die op het toilet worden aangebracht en op een soort gelstempels lijken? Dat deel van de vaste verfrisser hecht zich aan de wand van het toilet en blijft daar zitten ondanks herhaaldelijk doorspoelen, waardoor alle onaangename geuren worden verwijderd. Diezelfde fresh discs kunnen hetzelfde doen in de vuilnisbak, waar zelfs geen water bij komt, zodat ze enkele dagen blijven zitten. Als je de lekker ruikende geur helemaal niet meer ruikt, vervang je hem.

Wat de positie betreft, geven sommige mensen de voorkeur aan de onderkant van het deksel en anderen rechtstreeks op de verticale binnenwanden. Je kan ook twee fresh discs tegelijk gebruiken.

Advertisement

Methoden om de vuilnisbak schoon te maken

Methoden om de vuilnisbak schoon te maken

Freepik

Als het tijd is om de vuilnisbak schoon te maken, is het een goed idee om hem mee naar buiten te nemen om hem goed te kunnen afspoelen. Anders kan hij ook in de grote bak van een gootsteen worden gewassen.

Nadat je het grootste deel van het vuil hebt afgespoeld, maak de doek of spons die je gaat gebruiken nat en wring hem uit en giet er twee eetlepels witte azijn en een druppel afwasmiddel op. Schrob met die spons de binnenkant van de vuilnisbak grondig schoon. Spoel de bak daarna af en laat hem drogen.

Je kunt ook citroenzuur gebruiken. In dat geval kun je beter een eetlepel oplossen in een (spuit)fles lauw water, ook hier een druppel afwasmiddel toevoegen, roeren en dan dit DIY product gebruiken om schoon te maken.

Andere handige tips voor het schoonmaken van de vuilnisbak

Aangezien er bijna altijd biologisch afbreekbare zakken worden gebruikt in de bak voor organisch afval, die eerder beschadigd raken en de inhoud eruit kunnen laten lopen, is het een goed idee om niet elke keer te wachten tot die zakken vol zijn, om de bak niet snel vuil te maken.

Als je echter wilt voorkomen dat de bodem van deze vuilnisbakken te vies wordt, kun je deze bekleden met krantenvellen waarop je ook wat baking soda kunt strooien, of anders koffiedik dat helemaal droog is. Beide oplossingen helpen ook om onaangename geuren te neutraliseren en absorberen wat van het vocht dat zich gewoonlijk in vuilnisbakken verzamelt. Het is natuurlijk een middel dat werkt als je consequent de vellen papier verwisselt zodra je ziet dat ze te nat worden.

Wat zijn jouw favoriete trucs om de vuilnisbak altijd schoon te houden?

Advertisement