5 geweldige trucs die tijd en geld besparen bij het schoonmaken van je huis

door Natasja

19 Oktober 2023

5 geweldige trucs die tijd en geld besparen bij het schoonmaken van je huis
Advertisement

Is je huis na uren schoonmaken nog steeds niet zoals je het zou willen? Heb je een heleboel producten gekocht, maar is geen enkel product helemaal naar je zin? Lukt het je maar niet om dat verborgen hoekje en gaatje schoon te krijgen en kun je geen oplossing vinden? Het is tijd om al deze vragen te beantwoorden met een aantal snelle, gemakkelijke en goedkope doe-het-zelftrucs waarmee je schijnbaar onoverkomelijke problemen in een mum van tijd kunt oplossen. 

Je hebt maar een paar hulpmiddelen nodig om ze in de praktijk te brengen en het beste, naast de resultaten, is te weten dat ze vaak in elk huis te vinden zijn. Laten we aan de slag gaan.

Kledinghanger en nylonkous

Kledinghanger en nylonkous

Creativo

Er zijn plekken waar je gewoon niet kunt afstoffen, tenzij je alle voorwerpen in huis verplaatst: het is iedereen wel eens overkomen. Dit zijn omstandigheden die je ontmoedigen en je doen afzien van grondig schoonmaken. Maar wat als we je vertellen dat je zelfs de meest verborgen plekjes kunt schoonmaken zonder het huis overhoop te halen? Er is bijvoorbeeld een heel praktische manier om stof gemakkelijk te verwijderen. Neem gewoon een ijzeren hanger, de dunne en eenvoudige soort, wikkel er een nylonkous omheen en ga ermee over het aangetaste oppervlak.

Je zult zien dat het met één aanraking al het stof opneemt en dat er geen stofje meer ontsnapt.

Advertisement

Scheerschuim tegen korsten

Scheerschuim tegen korsten

Creativo

Veel mensen vermijden het gebruik van de oven om te bakken, geblokkeerd door de gedachte dat hij nooit meer stralend schoon zal zijn. Nooit was deze gedachte zo verkeerd. Er is één product dat heel handig kan zijn en dat bijna iedereen in huis heeft. We hebben het over scheerschuim.

Om met name ovenglas schoon te maken, spuit gewoon een kleine hoeveelheid op het oppervlak, verdeel het met een zachte doek en begin te reinigen met ronddraaiende bewegingen. Je zult zien dat in korte tijd de korstjes oplossen, de vlekken verdwijnen en de oven weer zo goed als nieuw is. Wees nooit meer bang om hem te gebruiken, nu ken je een middel daarvoor.

Een halve citroen en je bent klaar...

Een halve citroen en je bent klaar...

Creativo

Het schoonmaken van bakjes is echt vervelend, laten we eerlijk zijn. Er zijn er verschillende, maar ze schoonmaken is niet altijd even eenvoudig. Hoe kun je het sneller doen? Neem een halve citroen, knijp een paar druppels van het sap in het bakje, doe de citroen erin en sluit het bakje. Schud alles even en je zult zien hoe de vuilresten van het bakje op de citroen terechtkomen. 

Het was nog nooit zo makkelijk!

Cola en waspoeder

Cola en waspoeder

Creativo

Het toilet zien we het liefst altijd schoon, maar helaas wordt het snel vies. Het gebeurt zelfs vaak dat de constante aanwezigheid van water vervelende korsten veroorzaakt die na verloop van tijd geel worden. Geeft product na product niet het gewenste resultaat? Er is een oplossing.

Neem een klein flesje cola, meng er een schepje waspoeder door, sluit het af en schud goed. Als je dit gedaan hebt, doe het mengsel in een fles met een verstuiver en spuit het op het vervuilde oppervlak. Trek het toilet door en je zult zien dat het weer zijn oude glans terugkrijgt.

Schijfje citroen in een spons

Schijfje citroen in een spons

Creativo

Vetkorsten komen vaak voor, maar maak je geen zorgen: er is een heel snelle manier om ervan af te komen. Je hebt een spons, een schijfje citroen en een druppel afwasmiddel nodig. 

Snijd de spons doormidden en stop het schijfje citroen erin. Sluit het met je hand, doe een paar druppels afwasmiddel op de spons, wring het uit om een beetje schuim te maken en begin met het behandelen van de plek waar het vuil zit. Na enkele ogenblikken smelt het vet weg en is er plaats voor properheid en een frisse citrusgeur. 

Gemakkelijke, snelle en goedkope trucjes die je helpen bij je dagelijkse klusjes. Schoonmaken was nog nooit zo leuk. Kende je deze trucjes al?

Advertisement