Waarom zou je kokend water in je wc gieten? Het resultaat is verrassend en blijkt effectief

door Skip

28 Augustus 2023

Waarom zou je kokend water in je wc gieten? Het resultaat is verrassend en blijkt effectief
Advertisement

De wc schoonmaken is een dagelijkse verplichting waar niemand onderuit kan komen. Het toilet is samen met de keuken een van de ruimtes die dagelijks schoongemaakt en ontsmet dienen te worden om te voorkomen dat er schimmels en bacteriën zich gaan vermenigvuldigen en je zo dus hinderlijke problemen voor kan zijn. Om dit te doen maken we gebruik van chemische producten die soms best agressief zijn, veel kosten en die op de lange termijn het sanitair kunnen beschadigen. Om het dan nog maar niet te hebben over onze eigen gezondheid en het milieu.

Het is niet moeilijk om degelijke alternatieven op natuurbasis te vinden voor de dagelijkse schoonmaak zoals baking soda of witte azijn, die niet alleen helpen bij het reinigen en ontsmetten maar die ook kalkaanslag effectief kan aanpakken. Maar wat te doen als je wc verstopt raakt? Ook voor deze situatie zijn er verschillende benaderingen met natuurlijke producten mogelijk die je kunnen helpen. En dan is er eentje in het bijzonder wel heel simpel en effectief.

Advertisement
Creativo

Creativo

Een wc kan om talloze redenen verstopt raken. Denk aan verkeerd of overmatig gebruik van toiletpapier, dingen die per ongeluk in het toilet zijn gevallen maar daar niet voor bedoeld zijn of problemen in de leidingen. Vaak is de verleiding groot om hulp in te roepen van een loodgieter, omdat het zo'n smerig klusje is of omdat het ogenschijnlijk moeilijk te doen lijkt. Er bestaat echter een hele simpele, natuurlijke manier om dit probleem binnen enkele minuten te verhelpen.

Zorg dat je wat vloeibare zeep hebt en kokend water. Doe een halve eetlepel zeep in de verstopte wc en volg dit meteen op met een emmer kokend water. Laat dit enkele minuten inwerken voordat je de spoelknop indrukt. Giet er dan nog een emmer kokend water in en spoel dan nog eens door. Nu is je wc waarschijnlijk vrij van alle verstoppingen en is mogelijke schade voorkomen.

Mocht je op zoek zijn naar een aanpak die nog meer leunt op moeder natuur dan kan je vloeibare zeep inruilen voor drie eetlepels baking soda of witte azijn. Meer natuur in je oplossingen dan dit, kan bijna niet. Je krijgt verstoppingen ermee weg uit je wc maar tegelijkertijd wordt hierdoor het sanitair weer wit en ook ontsmet.

Deze aanpak werkt bij alle verstoppingen zeer goed dus kan je hem ook uitproberen in gootstenen bidets douches en badkuipen en zelfs in de gootsteen van je keuken.

Mocht je toch nog iets sterkers nodg hebben kan je een plopper gebruiken in combinatie met dit mengsel wat je hebt gemaakt. De combinatie van de mechanische werking en het hete water levert echt uitstekende resultaten op.

Kende jij deze trucs al?

Advertisement