Wat zet je neer onder je gootsteen? Sommige dingen zou je daar nooit mogen plaatsen

door Skip

28 Augustus 2023

Wat zet je neer onder je gootsteen? Sommige dingen zou je daar nooit mogen plaatsen
Advertisement

Wat je plan ook is als het op het inrichten van de keuken aankomt, er zijn altijd een aantal dingen die niet kunnen ontbreken zoals een fornuis koelkast en een gootsteen. Voor dit laatste is hygiëne heel erg belangrijk omdat we hierin de bijvoorbeeld het fruit wassen dat we gaan eten. En na de maaltijd wassen we de vaat af in de gootsteen en halen we de voedselresten weg en voorkomen we schimmels en bacillen.

Onder de gootsteen is er een opbergplek die, vooral in kleine huizen, een perfecte plek is voor verschillende zaken die je ergens anders kwijt kan. Ieder van ons zou eigenlijk moeten weten dat je daar sommige dingen helemaal niet zou mogen neerzetten. Dit om schadelijke gevolgen voor de gezondheid te voorkomen. Laten we dus samen gaan kijken welke dingen je meteen daar weg moet halen.

Creativo

Creativo

Er zijn drie productcategorieën te onderscheiden die nooit een plek zouden mogen hebben in de ruimte onder de gootsteen:

  • eten:sommige mensen bewaren hier dingen als aardappels en uien, maar beter zou het zijn om deze gewoonte zo snel mogelijk te veranderen. Deze producten moeten op een koele droge plaats worden bewaard, maar door de vochtigheid in deze ruimte zouden ze sneller kunnen gaan rotten. Vooral aardappelen krijgen in een rap tempo uitlopers. Veel beter is het dus om etenswaren in een andere kast te bewaren.
  • kleine elektrische huishoudelijke apparaten:nog meer dingen die je nooit zou mogen bewaren onder de gootsteen zijn kleine apparaten zoals blenders, elektrische gardes, koffiezetapparaten en tosti-ijzers. Deze apparaten kunnen door de aanwezige vochtigheid in deze ruimte en water voortijdig stukgaan en je ze dus moet vervangen.
  • schone doeken:het is zeker een handige plek om hier je schone doeken neer te leggen binnen handbereik. Maar aangezien de ruimte onder de gootsteen zeer vochtig is en bedompt kan dit het ontstaan van schimmels en bacteriën op doeken in de hand werken met aanzienlijke problemen wat betreft hygiëne tot gevolg, buiten dat het kan gaan stinken.

En jij, had jij een aantal van deze dingen daar staan? Haal ze dan gauw weg!

Advertisement