Dit is de definitieve oplossing voor altijd witte voegen thuis en die vind je in je voorraadkast

door Skip

26 Augustus 2023

Dit is de definitieve oplossing voor altijd witte voegen thuis en die vind je in je voorraadkast
Advertisement

Voegen tussen tegels aan de wand of tussen tegels op de grond, ze worden al snel donker doordat vuil zich daar ophoopt. Dit geldt al helemaal in zeer vochtige ruimtes zoals badkamers en doordat er schimmel groeit. Het gewoon hartstikke vervelend om die voegen steeds donkerder te zien worden buiten dat dit ook voor hygiëneproblemen zorgt in ruimtes thuis waar hygiëne een essentieel onderdeel is.

Voegen weer schoon krijgen is niet altijd makkelijk, vooral omdat de schoonmaakproducten die verkrijgbaar zijn in de meeste gevallen nutteloos blijken te zijn. Dit geldt zelfs voor producten die specifiek voor deze taak zijn gemaakt. En dan gebeurt het dat je het schoonmaken opgeeft en dat je de voegen langzaamaan maar donkerder laat worden.

Er is echter een super effectieve oplossing die helpt bij het weer wit krijgen van je voegen thuis en die kan je gewoon vinden in je voorraadkast. Hieronder leggen we je uit om welke oplossing het gaat en hoe je die kan inzetten.

Advertisement
Creativo

Creativo

Wanneer je je voorraadkast opent zal je vast en zeker een onmisbaar product in de schoonmaak aantreffen, namelijk uit alcohol verkregen uit witte azijn. Dit product gaat je niet alleen helpen om je voegen weer mooi stralend wit te krijgen, ook is het daardoor dan qua hygiëne straks weer dik in orde.

Je kan het direct in een sprayflacon doen en het onverdund gebruiken. Spuit het direct op de zwart geworden voegen en laat 10 minuten inwerken. Heb je te maken met zeer hardnekkig vuil laat je het dan tot maximaal twee uur zitten. Eenmaal klaar met wachten borstel je zorgvuldig met een borstel met harde haren, zo worden je voegen weer wit zoals ze ooit waren. Daarna kan je je wanden of vloer schoonmaken zoals je dat gewend bent te doen.

Witte azijn is niet alleen perfect om voegen weer mee schoon te krijgen, maar ook om vele andere oppervlakken mee te ontsmetten en weer wit te krijgen. Denk aan al het sanitair in je badkamer, aanrecht en kookplaat in de keuken, metaal dat weer glanst, maar ook kan je het gebruiken om vieze geurtjes te verwijderen uit de koelkast en deze ermee ontsmetten. Tot slot is azijn een prima kalkverwijderaar waarmee je alle aanslag weg krijgt op een manier die oppervlakken niet aantast.

Wist jij al dat je uit alcohol verkregen witte azijn op deze super handige manier kon gebruiken?

Advertisement