De perfecte natuurlijke producten voor wasgoed dat net zo zacht wordt als dat van de wasserij

door Natasja

19 September 2023

De perfecte natuurlijke producten voor wasgoed dat net zo zacht wordt als dat van de wasserij
Advertisement

Of het nu gaat om zachte, warme truien, wollen sjaals, katoenen lakens of badstof handdoeken, als je het wasgoed wast, wil je altijd dat het lang zacht blijft. Als je echter niet de juiste wastechnieken toepast, kan het gebeuren dat de kledingstukken bij opeenvolgende wasbeurten hun zachtheid verliezen en ruw en oncomfortabel aanvoelen.

Het kan ook gebeuren dat een fout in de hoeveelheid of het type wasmiddel ervoor zorgt dat de kleding zijn zachtheid verliest. De verkeerde of te veel wasverzachter kan aan stoffen blijven kleven, waardoor het wasmiddel vlekken niet kan verwijderen en ze hard worden. Dus wat kun je doen om het wasgoed bij elke wasbeurt net zo zacht te houden als wanneer het in de wasserij wordt gewassen?

Er zijn verschillende natuurlijke producten die ons hierbij helpen, we geven ze hieronder aan.

Advertisement

Witte azijn en baking soda voor een altijd zachte was

Witte azijn en baking soda voor een altijd zachte was

Creativo

De twee belangrijkste producten die worden gebruikt als wasverzachtervervangers zijn altijd aanwezig in de voorraadkast en worden vaak gebruikt voor de dagelijkse huishoudelijke schoonmaak.

  • Witte eazijn is het meest gebruikte product: je hoeft er maar 100 ml van rechtstreeks in het wasverzachterbakje te doen voor wasgoed dat altijd zacht en geurig is;
  • Baking soda is ook een zeer effectieve vervanger voor wasverzachter en kan direct in de trommel worden gebruikt; giet er een lepel van in voordat je de deur sluit en je kleding komt heel zacht uit de was.

Deze twee ingrediënten kunnen ook gebruikt worden in combinatie met natuurlijke glycerine: meng 200 ml water met 200 ml witte azijn of 200 gram baking soda, voeg 2 eetlepels natuurlijke glycerine toe en gebruik 100 ml van de resulterende oplossing direct in het wasverzachterbakje.

Advertisement

Andere natuurlijke middelen voor blijvend zachte was

Andere natuurlijke middelen voor blijvend zachte was

Pixabay

Er zijn veel natuurlijke middelen die je kunnen helpen om je was zacht te houden:

  • Citroenzuur is een perfect middel voor je was: los 150 gram op in 1 liter water, bij voorkeur gedestilleerd, en gebruik 100 ml van de oplossing direct in het wasverzachterbakje. Je was zal ook aangenaam geparfumeerd zijn als je 10 druppels van een essentiële olie naar keuze toevoegt;
  • Wasnoten zijn een ecologisch en economisch middel voor de wasmachine, dat niet alleen effectief wasmiddel vervangt, maar je ook in staat stelt om het gebruik van wasverzachter te vermijden. Doe er 4 of 5 in een katoenen zakje direct in de trommel met je wasgoed;
  • Als je een droger hebt, verzacht je was dan met wollen of bamboe ballen.

Welk middel ga jij proberen om geen wasverzachter meer te kopen?

Advertisement