Hoe je je was witter en zachter kunt maken met één simpel ingrediënt

door Natasja

03 September 2023

Hoe je je was witter en zachter kunt maken met één simpel ingrediënt
Advertisement

De was is een van die huishoudelijke klusjes die we elke dag moeten doen en we willen allemaal dat het resultaat optimaal is. Als we de essentiële regels voor een goed gebruik van de wasmachine kennen en naleven, zullen de stoffen en hun kleuren langer behouden blijven, net als de efficiëntie van de wasmachine.

Om wittere en zachtere kleding te krijgen, nemen veel mensen hun toevlucht tot wasverzachters, maar deze geven vaak het tegenovergestelde resultaat van wat gewenst is. Sommige chemische wasverzachters kunnen namelijk onaangename resten achterlaten op de stoffen, ze vlekken of verharden, en als je er te veel van gebruikt, binden ze zich aan de stof en voorkomen ze dat het vuil door het wassen wordt verwijderd.

Veel mensen vertrouwen op natuurlijke middelen voor hun dagelijkse schoonmaak, en de wasmachine is daarop geen uitzondering. Hier onthullen we het geheime ingrediënt voor zachte, witte was.

Creativo

Creativo

Thuis een doe-het-zelf wasverzachter maken is niet alleen heel gemakkelijk, maar ook heel nuttig om de wasresultaten te verbeteren en het milieu en de gezondheid te helpen. Je hoeft alleen maar je voorraadkast te openen om de benodigde ingrediënten te vinden en echt uitzonderlijke resultaten te behalen.

Het beste ingrediënt voor de bereiding van een wasverzachter voor thuisgebruik is citroenzuur, een bestanddeel van citrusvruchten dat veel wordt gebruikt in de voedingsindustrie, in cosmetica en bij de bereiding van huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Je kunt het online kopen of in winkels met biologische voedingsmiddelen, tegenwoordig zelfs in goed gesorteerde supermarkten, en het zal op veel manieren in huis van pas komen.

Maak een wasverzachter door simpelweg 150 gram op te lossen in 1 liter water, bij voorkeur gedemineraliseerd. Doe elke wasbeurt 100 ml direct in de wasverzachter en je was zal niet alleen perfect schoon zijn, maar ook ongelooflijk zacht en geurig. Citroenzuur heeft ook een antikalkwerking die je wasmachine zal beschermen terwijl de effectiviteit behouden blijft.

Citroenzuur is echter niet het enige natuurlijke middel dat effectief kan worden gebruikt als wasverzachter: appelciderazijn is bijvoorbeeld ook een perfect product voor dit doel, dat ook een geur- en kalkwerende werking heeft; voeg 15 druppels essentiële lavendelolie, met zijn antiseptische en ontspannende eigenschappen, toe aan 2 liter appelciderazijn en gebruik 100 ml hiervan bij elke wasbeurt.

Weg met die commerciële wasverzachters en je hebt altijd zacht, wit en geurig wasgoed!

Advertisement