Waarom is het belangrijk om een beetje rozemarijn in je schoenen te doen voor het slapengaan?

door Skip

31 Augustus 2023

Waarom is het belangrijk om een beetje rozemarijn in je schoenen te doen voor het slapengaan?
Advertisement

Het is bekend dat moeder natuur veel voor ons in petto heeft, talloze handige dingen die we op alle terreinen van het leven kunnen gebruiken. Planten bloemen vruchten en zoveel meer dingen zijn altijd al essentieel geweest voor het voortbestaan van mensen. Maar soms gaan we de mist in en gaan we ervan uit dat bepaalde producten maar op een bepaald aantal manieren gebruikt kan worden, en is dit niet altijd het geval. Er zijn enkele gevallen waarin het toepassingsbereik verrassend kan worden uitgebreid.

Neem rozemarijn bijvoorbeeld, hoe gebruik je dat normaal gezien? Het antwoord dat ieder geneigd is te geven is:vooral in de keuken. De geur verrijkt gerechten zonder meer, maar je kan er meer mee dan dat.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Rozemarijn is een hele bijzondere plant en doorgaans wordt hij in de bereiding van gerechten gebruikt en maakt het 't allemaal net even wat lekkerder. Maar deze aromatische plant is niet alleen hiervoor nuttig. In medicinaal en voedingstechnisch opzicht is het ook op andere gebieden een wondermiddel. In de geneeskunde wordt rozemarijn vaak gebruikt om wat hij in huis heeft als antioxidant. Het helpt dus het lichaam zich te beschermen tegen vrije radicalen. Het is ook een prima middel tegen ontstekingen zoals artritis en kan de zwelling die hierbij, maar ook bij andere ziektes hoort tegengaan.

Dit allemaal gezegd hebbende, er is een huisgemaakte oplossing waar maar weinig mensen van weten die echter wel kan bijdragen aan het behalen van schitterende resultaten. 

Advertisement
Creativo

Creativo

Is het ooit in je opgekomen om rozemarijn in je schoenen te doen voor het slapengaan? De meesten van jullie zullen nee zeggen, waarom zouden we je ook ongelijk geven, maar wat je echter niet weet is hoe je je door deze gewoonte beter kan voelen. Een van de dingen die rozemarijn in zich heeft is dat je op de plant kunt rekenen in de race tegen voetschimmel, reden dus om er een beetje van in je schoenen te doen. Het kan je helpen om vervelende schimmeluitbraken te voorkomen en je voeten fris en droog te houden.

Dit is een zeer goede truc waar mensen die vaak gaan zwemmen of (voor werk) met water in contact komen, wat aan kunnen hebben. Rozemarijn gebruiken als middel om schimmel tegen te gaan. Het is een wondermiddel om schimmel te voorkomen en heb je geen last van onwelkome verrassingen. En dan te bedenken dat het ook de bloedvaten wijder maakt en het daarom dus ook geschikt is ter bevordering van de bloedsomloop in de onderste ledematen. Zo kan dus het ontstaan van zwelling in voeten tegen worden gegaan in geval van vermoeidheid.

Wist jij al dat rozemarijn dit allemaal in huis had, of ben jij ook als de meesten en gebruik jij het alleen bij het koken?

Advertisement