Een eenvoudige en verrassend handige creatie om je kleine spullen in op te bergen

door Natasja

08 September 2023

Een eenvoudige en verrassend handige creatie om je kleine spullen in op te bergen
Advertisement

Doe-het-zelven is een hobby waar veel mensen van houden en die simpelweg bestaat uit het repareren van kapotte voorwerpen en gereedschap zonder professionele hulp, of het maken van voorwerpen met behulp van de meest uiteenlopende basiselementen, waardoor we besparen op aankopen en de voldoening krijgen dat we iets uit het niets hebben gemaakt. Maar dat is niet alles: dankzij doe-het-zelven kunnen we oude en vernielde voorwerpen een nieuw leven geven, ze recycleren voor andere doeleinden en de hoeveelheid afval verminderen, met heel veel voordelen voor het milieu. 

Als je iets nieuws nodig hebt, hoef je soms maar even na te denken om te ontdekken dat je het gemakkelijk zelf kunt maken. Een voorbeeld hiervan is het project waarover we je vandaag vertellen, waarmee je een mooie doe-het-zelf houder kunt maken die je kunt gebruiken in de hal van je huis voor je sleutels of waar je maar wilt voor sieraden en kleine voorwerpen.

Advertisement

Bewaar je spullen zonder problemen met deze eenvoudige en handige creatie

Bewaar je spullen zonder problemen met deze eenvoudige en handige creatie

Iulia Lup/YouTube

Alles wat je nodig hebt is een houten of plastic steun, eventueel een kleine boomtak, en wat schroefhaken, touw en muurspijkers. 

Bereid je project voor door op gelijke afstand van elkaar gaten in de standaard te boren en er schroefhaken in te steken. Om hem aan de muur te hangen, kun je touw of eenvoudige spijkers gebruiken. Je houder is in een handomdraai klaar om aan de muur te hangen en je sleutels, sieraden of andere kleine voorwerpen netjes op te bergen.

Deze creatie is een perfect startpunt als je voor het eerst aan de slag gaat met doe-het-zelven: het is heel snel en gemakkelijk te maken, je hebt er maar een paar eenvoudig verkrijgbare materialen voor nodig en je zult gemakkelijk een plekje vinden in huis, zodat je trots kunt zijn op je eigen werkje.

Advertisement

Veel recyclingelementen om een eenvoudige en nuttige creatie te maken

Het mooie van dit project is ook de ongelooflijke verscheidenheid aan mogelijke objecten: je kunt je fantasie de ruimte geven om een steeds origineler en persoonlijker project te realiseren, bijvoorbeeld door verschillende materialen te gebruiken voor zowel het basisstuk als de haken. Voor het basisstuk kun je houten planken recyclen, misschien van oude meubels, lijsten, de eerder genoemde kleine takken, houten schijven teruggewonnen uit snijwerk, oude snijplanken, maar ook bezemstelen, kurken of kartonnen rollen van plastica folie of aluminiumfolie. 

Voor haken kun je elk voorwerp gebruiken dat deze vorm kan aannemen, zoals oude sleutels, bestek, spijkers, ladeknoppen, handgrepen.

Of, waarom ook niet, je kunt het oude tuingereedschap van je grootouders doorzoeken en gewoon de een deel van een oude hark gebruiken. 

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden en als je je creatieve kant op de proef stelt, krijg je zeker een eenvoudige, prachtige en verrassend nuttige creatie.

Advertisement