Pallets in de tuin: ideeën om ze creatief te gebruiken en elke hoek van de groene ruimte te versieren

door Natasja

22 Mei 2024

Advertisement

Robuust en veelzijdig, pallets zijn de basis van veel DIY werkjes om het huis en de tuin in te richten. En in het laatste geval kunnen ze de grondstof worden waarvan van alles gemaakt kan worden: buitenmeubels, vloeren, accessoires, miniatuur uitgeruste zones of ook gewoon leuke en persoonlijke decoraties. Laat je inspireren door onderstaande ideeën om de buitenruimte te personaliseren met DIY.

Advertisement

1. Een kleine tafel

melaniejadedesign.com

Als het mooi weer is, brengen we dagen en avonden buiten door, en de ontspanningsruimte kan niet zonder een tafeltje om alles op te zetten. Wil je een tafeltje dat bijna niets kost en dat je in de zomer gerust buiten kunt laten staan? Een pallet is perfect, vooral als je het naar smaak versiert en kleurt zodat het opgaat in de omgeving.

Advertisement

2. Vloeren voor buiten

matchness.com

Een houten betegelde ruimte is erg handig als podium voor een eethoek, ontspanningsruimte of zelfs om een zwembad (boven- of ondergronds) te omringen. Het zelf maken door pallets te recyclen is een functionele en voordelige optie.

3. Orde in de tuin

Etsy

Emmers, zakken, teilen, noem maar op: er zijn handige hulpmiddelen in de tuin die je niet de hele tijd wilt zien, en je wilt ook niet dat ze vollopen met regenwater. Waarom schep je geen orde met een speciale kast in de maat die je nodig hebt? Deze kan eenvoudig worden gemaakt van pallethout.

4. Muren voor privacy

palletdiyprojects/favim

Wil je de ene ruimte van de andere scheiden, een schutting of buitenmuur van je huis verfraaien of privacy creëren? Houten wanden van pallets lenen zich voor dit alles. Je hebt pallets nodig in goede staat en goed voorbereid en behandeld, zoals bij veel van de projecten hier, maar ze zijn een perfecte keuze voor de doe-het-zelver.

5. Hangend bed

Pinterest

Comfortabeler dan een hangmat en net zo mooi als een bank: dit is het hangend bed gemaakt van pallets en touwen. Je hebt een goede plek nodig om het bed op te hangen, dat kan een grote boom zijn of ook een gemetselde constructie, maar als je dat eenmaal voor elkaar hebt, is er weinig werk meer aan.

Advertisement

6. Persoonlijke bungalows

Lisa Sherry Interieurs/Pinterest

Als je een tuin hebt die in de zomer vol staat met hete zon, heb je zeker een plek nodig waar je kunt schuilen voor de sterkste stralen, en dat kan een constructie zijn die het midden houdt tussen een prieel en een bungalow, zoals op de foto.

7. Bestemmingen om van te dromen

scavengerchic.com

Een van de mooiste en leukste decoraties om te maken voor een tuin zijn richtingsborden. Je kunt er een echte bestemming op schrijven, ook de afstand aangeven, net als plaatsen die belangrijk voor je zijn; maar eigenlijk kan alles, vooral fictieve plaatsen uit films, boeken en tv-series!

Advertisement

8. Ruimtebesparende minibar

Etsy

Er zijn iets ingewikkeldere projecten om hoeken of trolleybars in de tuin te maken, maar als er een muur beschikbaar is, kan ook een goed uitgerust rek dienst doen als minibar voor gezellige avonden.

9. Tuiniermeubel

workshop.bunnings.com.au

Ook degenen die maar een paar potten te beheren hebben, weten dat ze een hoekje bij huis nodig hebben om tuingereedschap, potgrond, meststoffen en alles wat verder nodig is te bewaren. Dat geldt des te meer voor een tuin met meerdere planten: je kunt een ad-hocmeubel maken met behulp van pallets.

Advertisement

10. Lekkernijen om te proeven

lizmarieblog.com

We hadden het over trolleybars... Maar waarom geen meubel gewijd aan iets anders dat aanspreekt maken? Lekkernijen zoals popcorn, of drankjes zoals limonade, of gewoon een meubel dat bij andere gelegenheden handig kan zijn om even snel een broodje te maken en buiten te eten.

11. Hutjes en speelhuisjes

Pinterest

Een ruimte op maat: voor volwassenen kan het een hutje zijn om op duizend verschillende manieren te gebruiken, voor de kleintjes een speelhuisje waarin ze kunnen fantaseren over duizend verhalen en avonturen. Het is eenvoudig om zulke constructies te bouwen met pallets.

Advertisement

12. Alles wat je nodig hebt voor het zwembad

jugglingactmama.com

Je hebt een mooi zwembad aangelegd, ook een bovengronds zwembad, klaar voor zomerpret: en waar ga je de handdoeken, badlakens en allerlei speelgoed bewaren? Een pallet kan je helpen orde te scheppen, al is het maar als rek om aan hekken of muren van het huis te bevestigen.

Heb jij al voorwerpen van pallets gemaakt om de tuin in te richten?

Advertisement