Richt je appartement goedkoop in met deze ongelofelijke 13 DIY voorstellen

door Natasja

24 September 2023

Richt je appartement goedkoop in met deze ongelofelijke 13 DIY voorstellen
Advertisement

Steeds vaker woont men in kleine appartementen die met een beperkt budget moeten worden ingericht, maar dat betekent niet dat je moet afzien van een paar kleine luxe elementen. Doe-het-zelf is in feite een uitstekend alternatief voor het kopen van dure meubels en decoraties, niet alleen omdat het je helpt kosten te besparen, maar ook omdat het je in staat stelt enorme voldoening te vinden door echt prachtige projecten volledig zelf handen te creëren, misschien door materialen te recyclen die anders bestemd zouden zijn voor de vuilnisbelt en zo het milieu een handje te helpen.

Wat je stijl ook is, je kunt je appartement goedkoop inrichten en decoreren met projecten die zijn afgestemd op jouw ruimte en budget. Als een deel van het appartement verwaarloosd of kaal lijkt, begin daar dan om het te transformeren met slimme details die al je kamers een frisse uitstraling geven.

We geven je hieronder 13 voorstellen om je appartement goedkoop in te richten met doe-het-zelf.

Advertisement

1. Elegante, goedkope A-vormplank

Ook een oude trap kan een chique boekenplank worden: een laagje witte verf, planken in dezelfde kleur en een paar gekozen details maken de kamer in een handomdraai eleganter.

Advertisement

2. Een romantische slaapkamer

Met lichte, zachte tule gordijnen, een lichtensnoer en neutrale kleuren creëer je in een handomdraai de perfecte slaapkamer voor romantische vrouwen.

3. Kleine details die het verschil maken

In veel gevallen zijn het de kleine details die het verschil maken: witte keramische kannen met vintage look, geurkaarsen en touwmanden voegen bijvoorbeeld stijl toe aan een eenvoudige, anonieme keuken.

4. Goedkope Regency-meubilair

Trakteer jezelf op een Hollywood-woning met een beetje doe-het-zelf: zelfs een commercieel meubelstuk kan er totaal anders uitzien met een beetje goudverf.

5. Lege hoeken versieren

Zoek een bestemming voor die lege hoek in de keuken of hal met een speciale ontspanningsruimte: een koffiekast en alle bijbehorende accessoires zijn perfect.

Advertisement

6. Stijlvol meubilair tegen lage kosten

Oma's oude consoletafel zal een geweldige indruk maken in de hal: vernieuw hem met een laagje verf, het zal je huis het vleugje klasse geven dat je zoekt.

7. Vintage details

Je kunt een oude lamp gebruiken om een vintage tintje toe te voegen aan je DIY nachtkastje gemaakt van een fruitkrat.

Advertisement

8. De muur boven het bed versieren

Lijkt de muur boven je bed te kaal? Voeg een lijst met takken toe, het zal er prachtig uitzien.

9. Een rustieke badkamer

Als je van de rustieke stijl houdt, kun je die gemakkelijk in de badkamer nabootsen: houten planken zijn perfect voor dit doel.

Advertisement

10. Frisse doe-het-zelf-meubels

Geef je huis een beetje frisheid door je meubels te vernieuwen met kleur en stencils.

11. Decoreren met vinyl

En als je vloeren en muren eens verandert? Met eenvoudige vinylbekledingen zijn er geen grote metselwerkzaamheden nodig.

Advertisement

12. Retro sferen in de woonkamer

Creëer een jaren 50-sfeer in de woonkamer door je moderne technologie op een antiek meubelstuk te plaatsen.

13. Inrichting tegen lage kosten maar met stijl

Krijg je privacy terug, zelfs in een studio-appartement, door met een paar eenvoudige trucjes een slaapgedeelte in te richten. Het enige wat je nodig hebt is een zwaar gordijn of een boekenkast of een scherm om je eigen slaapkamer te creëren, gescheiden van het woongedeelte.

Heb jij jouw project al gekozen?

Advertisement