Fleur je huis op met 12 betoverende DIY vlinderdecoraties

door Natasja

23 September 2023

Fleur je huis op met 12 betoverende DIY vlinderdecoraties
Advertisement

Met hun kleurrijke levendigheid brengen vlinders vrolijkheid en frisse lucht naar elke plek waar ze landen. Daarom zijn ze zo populair bij het decoreren van allerlei omgevingen en creëren ze een ontspannende en rustgevende sfeer om in uit te rusten. Kleur is zeker het eerste waar we aan denken als we het hebben over decoreren met vlinders en het zal ongetwijfeld helpen om de omgeving mooier te maken, maar als je de voorkeur geeft aan meer neutrale tinten kun je misschien beter zachte pastelkleuren gebruiken om te spelen met vormen en materialen.

Vlinders zijn perfect voor het inrichten van omgevingen die bedoeld zijn voor kinderen, maar ook voor omgevingen waar alleen volwassenen wonen. Vlinders zijn perfect om sprookjes en hun magie in huis te halen en je aangename momenten van ontspanning te geven in een meer serene en natuurlijke omgeving. Wat je stijl ook is, we weten zeker dat je de decoraties vindt die het beste bij je passen.

Hieronder laten we je 12 betoverende DIY vlinderdecoraties zien om inspiratie uit op te doen.

1. DIY vlinderboom

Als tafeldecoratie of als accessoire is een vlinderboom een lust voor het oog. Neem wat takken en maak vlinders van je favoriete materiaal, ze zullen kleur en levendigheid toevoegen aan elke kamer.

Advertisement

2. Papieren vlinders

Als je een delicate en romantische sfeer wilt creëren, maak dan mooie papieren vlinders. Papier uit kranten, tijdschriften, oude boeken die je niet meer leest: er zijn veel grondstoffen die je kunt gebruiken voor je decoraties. Wat touw zal het project op een mooie manier afmaken, je kunt ze gebruiken om elke ruimte in huis te versieren.

3. Een waterval van doe-het-zelf-vlinders

Een geweldig idee voor een plafonddecoratie is het maken van kleurrijke en levendige vlinderwatervallen. Eenkleurig of in de kleuren van de regenboog, ze passen perfect in elke kamer, van de kinderkamer tot het terras.

4. Versier creatieve projecten met DIY vlinders

Voeg de magie van sprookjes toe aan je doe-het-zelf-creaties met de toevoeging van delicate vlindervleugels; op pennenhouders, bloempotten en keukengereihouders zullen ze prachtig staan.

5. DIY vlinderkrans

Zowel in de lente als in de herfst zijn vlinders de perfecte hoofdrolspelers in de deurkransen.

Advertisement

6. Decoratieve lijsten

Trakteer jezelf op romantische dromen met eenvoudige witte lijstjes met papieren vlinders. Als je ze aan de muur boven je bed hangt, ben je verzekerd van heerlijke dromen.

7. Delicate en romantische vlinders

Met kant en touw kun je delicate en romantische vlinders maken als je op zoek bent naar een decoratie in neutrale tinten.

Advertisement

8. Een magische spiegel

Je spiegelen zal aangenamer zijn als je beeld wordt omringd door romantische vlinders.

9. Ontspannende leeshoek

Creëer een ontspannend leeshoekje door een stukje bos in huis te halen: boekpagina's, kleurrijke vlinders en klimoptakken of plantenpotten helpen je bij dit project.

Advertisement

10. Pottenhouders voor aan de muur

Wat als vlinders schattige hangende pottenhouders werden?

11. Geborduurde vlinders

Als je van borduren houdt, breng dan vlinders naar je projecten: je kunt ze gebruiken om manden en bakjes te versieren.

Advertisement

12. Meubels versieren met DIY-vlinders

Wat als er vlinders op je meubels zouden landen? Verf ze met sjablonen of plak ze op met decoupagekunst, ze zullen overal vrolijkheid brengen.

Heb je al gezien hoe makkelijk het is om met vlinders te decoreren?

Advertisement