Probeer deze 13 prachtige suggesties voor een DIY hoofdeinde met zeethema

door Natasja

24 September 2023

Probeer deze 13 prachtige suggesties voor een DIY hoofdeinde met zeethema
Advertisement

Wie zei dat je de zee alleen op vakantie moet ervaren? Veel mensen willen ook na terugkeer in de stad aan het eind van de zomer de vakantiesfeer oproepen. En wat is een betere plek dan het slaapgedeelte, de plek bij uitstek waar we je je ontspant en een beetje uitrust, om het vakantiegevoel te verlengen?

Er zijn veel projecten die je kunt doen om je slaapgedeelte te versieren met een zeethema, en als je jezelf echt een verlenging van de vakantie wilt geven, ook in je dromen, waarom probeer je ze dan niet naar het hoofdeinde van je bed te brengen? Er zijn veel voorstellen die je gemakkelijk zelf kunt maken, beginnend met eenvoudige en altijd beschikbare basiselementen.

Als je geen ideeën meer hebt, stellen we je 13 prachtige voorstellen voor een DIY hoofdeinde met zeethema voor: laat je inspireren.

Advertisement

1. Strandpalissade of hoofdeinde?

Maak snel en eenvoudig een bedhoofdeinde met een palissade in de kleur van de zee: stervormige gaten voegen extra personalisering toe.

Advertisement

2. Surfplanken

Oude surfplanken brengen je altijd terug voor een volledige onderdompeling in de gelukkige herinneringen aan dagen op het strand. En als je ze 's ochtends als eerste ziet, begint elke dag optimaal.

3. Dromen van zand en zee

Zorg voor een paar houten planken, eventueel van een pallet, verf ze in verschillende tinten blauw en gebruik ze verticaal als hoofdeinde van je bed. Met een visgraatdecoratie erop zien ze er nog mooier uit.

4. DIY bamboe hoofdeinde

Bamboe stokken geven je meteen het gevoel dat je op het strand bent en daarom is dit het perfecte bedeinde met zeethema.

5. Hoofdbord met zeegezicht

Maak een hoofdeinde door een zeegezicht in een lijst te plaatsen dat doet denken aan een raam. Als je een oude deur in shabby-stijl gebruikt, lijkt het echt op een raam dat uitkijkt op het strand.

Advertisement

6. Beschilderd hoofdeinde met zeethema

Koralen, zeepaardjes en schelpen behoren tot de populairste symbolen van de zee; maak je hoofdeinde op met eenvoudige horizontale planken die tot het plafond reiken. Eenmaal geschilderd zullen ze perfect zijn om je op de bodem van de zee te wanen.

7. Roeispaan

Oude roeispanen kunnen nog steeds worden gebruikt als hoofdeinde voor je bed.

Advertisement

8. Hoofdeinde van hout en schelpen

Een houten palissade en een ketting van schelpen brengen je terug naar het strand van je vakantie.

9. Een net om fijne dromen te vangen

Een visnet is het perfecte hoofdeinde voor je bed. Versier het met schelpen en zeesterren om je echt op zee te voelen.

Advertisement

10. Een gordijn van bamboe

Bamboe gordijnen zijn perfect om de warmte buiten te houden en te genieten van de koelte die schaduw in huis biedt. Dus waarom hang je geen gordijn van bamboe op als hoofdeinde van je bed? Je zult er heerlijk van dromen.

11. Zeeblauwe luiken

Een oud blauw luik is een perfect hoofdeinde voor je bed als je niet alleen van vakantie houdt, maar ook van een shabby stijl.

Advertisement

12. De golven van de zee als hoofdeinde

Een hoofdeinde in de vorm van een zeegolf is een prachtig idee om de vakantiesfeer in de slaapkamer in de stad te brengen.

13. Een schilderij van de zee

Als je niet van doe-het-zelven houdt maar toch een hoofdeinde met zeethema wilt, hoef je je slaapkamermeubels niet te veranderen. Het enige wat je nodig hebt is een foto met een zeegezicht boven je bed, zonder iets te veranderen, om je in je vakantiehuis te wanen.

Welk ontwerp vind jij het mooist voor je slaapkamer?

Advertisement