7 prachtige ideeën om pallets te recyclen tot adembenemende voorwerpen voor in huis

door Natasja

26 September 2023

7 prachtige ideeën om pallets te recyclen tot adembenemende voorwerpen voor in huis
Advertisement

Als je je verbeelding en creativiteit de vrije loop laat, de wil hebt en een minimum aan handigheid, is alles mogelijk! Recyclen is zowat een kunst die, om eerlijk te zijn, niet alleen de moderne tijd aangaat. In ieder geval is het hergebruiken van voorwerpen niet alleen leuk, maar kan het ook praktisch en nuttig zijn voor je doeleinden: oude, afgedankte mandflessen kunnen bijvoorbeeld houders worden voor groene en bevolkte terrariums!

Kortom, er zijn geen grenzen: de mogelijkheden zijn ontelbaar. Dus laten we eens kijken hoe je pallets kunt recyclen met originele en verrassende projecten. Je zult je ogen niet geloven en wilt ook meteen aan de slag!

Advertisement

1. Een mooi schoenenrek

Met een paar kleine aanpassingen is het mogelijk om van een pallet een heel mooi, ruimtebesparend maar ruim schoenenrek te maken. Het exemplaar op de foto dat we je laten zien heeft ook een 'uitklapbaar' opbergvak: echt een briljant idee!

Advertisement

2. Het zit hem allemaal in... perspectief!

Ken je die bepaalde schilderijen, de meest eigenaardige, met bijzondere vormen en levendige kleuren? Er zijn mensen die er een dier in zien en mensen die een persoon zien, en wanneer het doek wordt omgedraaid verandert alles. In dit geval slaagt creatieve flair erin om een soortgelijk resultaat te produceren: een pallet verticaal geplaatst en... omgetoverd tot een fantastisch wagentje met een 'hulpmiddelenhanger'!

3. Bedframe

Met DIY kun je zoals gezegd alles maken, zelfs een bedframe! Je hebt een geheel pallet nodig als basiselement en extra pallets, maar we garanderen dat het meer dan haalbaar is: neem gewoon de maten en de juiste hoeveelheid 'grondstoffen', het resultaat spreekt voor zich.

4. Gereedschapshouder

Als je een liefhebber bent van recyclen, van kleine of grote knutselwerken, zul je zo'n constructie graag willen hebben! Het mooiste is dat het niets ingewikkelds is: een pallet aan de muur bevestigen en de helft van het werk is al gedaan, het enige wat je nog moet doen is het hout aanpassen door het te modelleren en/of speciale steunen toe te voegen om al je werkgereedschap in op te bergen en te organiseren.

5. Een open inloopkast

In deze foto is geometrie het sleutelwoord: door verschillende pallets te plaatsen en opnieuw te gebruiken, kun je zelfs een meubelstuk als een inloopkast maken! Het ziet er niet eens uit als een handgemaakte constructie van gerecycled materiaal, maar dat is het wel. Door de houten rekken in de juiste volgorde te zetten en met een eenvoudig laagje verf kun ook jij genieten van voldoende ruimte om je kleding in te verdelen. Een praktische en prachtige oplossing!

Advertisement

6. Woonkamerkastje

Ook hier in de lijn van het omdraaien van een van de pallets, kun je het - door het om te draaien - gebruiken als de basis van een kast waarop je een handige plank kunt plaatsen. De ingenomen ruimte is echt minimaal en het visuele effect is zeker indrukwekkend: een meubelstuk als dit blijft zeker niet onopgemerkt!

7. Een minimalistische en elegante tafel

Dit is misschien wel een van de meest verbazingwekkende creaties die je kunt maken met pallets: we hebben het over een prachtige eettafel, ideaal als binnenmeubilair. Eenvoudig en elegant. Oud en nieuw komen samen om een meubelstuk te maken dat tegelijkertijd origineel en functioneel is!

Advertisement