Houd al je spullen netjes door kartonnen rollen te hergebruiken

door Natasja

27 September 2023

Houd al je spullen netjes door kartonnen rollen te hergebruiken
Advertisement

Elke dag is het gebruikelijk om producten te gebruiken die gebruik maken van een kartonnen rol: toiletpapier, keukenpapier, maar ook aluminiumfolie, folie en bakpapier hebben allemaal de cilindrische kartonnen steun gemeen, die meestal in de prullenbak wordt gegooid zodra de rol op is.

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe die rollen in het dagelijks leven van pas kunnen komen? In feite is een eenvoudig creatief klusje genoeg om een snelle en goedkope oplossing te vinden voor rommel in huis, zowel in kasten en lades als op bureaus en meubels in het algemeen. Begin met het opzij leggen van kartonnen rollen als een van de bovenstaande producten op is, we laten je het eenvoudige proces zien om een perfecte organizer te maken door ze opnieuw te gebruiken.

Advertisement

DIY organizer met kartonnen rollen

Voor dit eenvoudige creatieve project heb je een stevige kartonnen doos en kartonnen rollen van hetzelfde formaat nodig. Om het werkje af te maken, heb je ook hete lijm en vinyllijm, een nietmachine, een schaar, cadeaupapier of verf, decoratief lint, knopen, kralen of andere decoratieve elementen nodig.

Begin met het versieren van de kartonnen doos. De eenvoudigste methode is om het gewoon te bedekken met cadeaupapier, het netjes te vouwen zodat het eindresultaat esthetisch is aan de buitenkant en alles vast te zetten met de nietmachine. Je kunt er ook voor kiezen om de doos te kleuren met water- of acrylverf en het ook te versieren met verschillende materialen, bijvoorbeeld door hem te bedekken met knopen, kralen, gedroogde peulvruchten, bladeren, bloemen of linten.

Als je klaar bent met het versieren van de doos, hoef je alleen nog maar de rollen erin te stoppen en ze perfect op elkaar te laten aansluiten; om ze vast te zetten kun je lijm, een nietmachine of een elastiekje gebruiken. Je organizer is nu klaar om je spullen in op te bergen en netjes te houden.

Advertisement

Doe-het-zelf organizer met kartonnen rollen: waar is het voor nodig?

Welke voorwerpen kun je netjes houden met dit eenvoudige project? Heel veel:

  • elektrische kabels kunnen netjes opgevouwen en van elkaar gescheiden worden bewaard;
  • pennen, potloden, gummen en andere kantoorbenodigdheden kunnen een plekje vinden in een pennenhouder van kartonnen rollen; in dit geval kun je rollen van verschillende hoogtes gebruiken, zodat elk klein voorwerp erin past;
  • een organizer van verschillende hoogtes kan ook handig zijn als houder voor make-up accessoires;
  • in de ondergoedlade is het handig om onderbroeken en sokken in op te ruimen.

Dit zijn maar een paar van de dingen die je kunt opruimen met deze praktische en goedkope organizer; denk er eens over na, je vindt vast nog andere dingen om netjes te houden!

Advertisement