Nutella-potjes: van elk leeg potje kun je nuttige en creatieve voorwerpen maken

Janine image
door Janine

04 Oktober 2023

Nutella-potjes: van elk leeg potje kun je nuttige en creatieve voorwerpen maken
Advertisement

Een van de grootste geneugten van het leven, Nutella. Elke pot bevat momenten van pure lekkernij, die echter altijd te snel eindigen. Maar er is altijd wel een andere pot om door getroost te worden... En voor elk van die lege glazen potten die we thuis hebben, is er een creatief recyclingidee dat we kunnen uitproberen.

De potten vanaf 400 gram hebben een onmiskenbare vorm: de pot is aan beide kanten een beetje afgeplat en aan de bovenkant uitlopend, waardoor het echt onmogelijk is om ze niet te herkennen. Hun vorm is aangenaam, ook als we ze in iets anders veranderen: vazen ​​voor ander gebruik, maar ook allerlei soorten houders en meer. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Je kunt ook alleen het deksel van de Nutella-pot transformeren

Je kunt ook alleen het deksel van de Nutella-pot transformeren

Tutorial via madmoisell.com

Als glazen potten kunnen we ze gebruiken op de duizend manieren waarop we dat gewoonlijk doen met potten met ander voedsel, dus ook voor het bewaren van snoep en diverse soorten voedsel, maar ook voor kleine voorwerpen. Dus waarom zou je het deksel niet creatief versieren, bijvoorbeeld door er speelgoeddieren op te lijmen?

Advertisement

Multifunctionele etiketten voor je Nutella-potten

Als je de vorm van de pot leuk vindt, en het is ongetwijfeld heerlijk om ze te legen, waarom zou je ze dan niet verzamelen om potten te maken waarmee je de voorraadkast kunt organiseren? Verander gewoon het label, of beschilder het met schoolbordverf.

Kaarsenhouder

Versier het potje naar eigen inzicht, steek er een kaarsje in en klaar! Iets wat iedereen kan maken.

Zeepdispenser

De plastic dop van Nutella kan worden voorzien van een drukdispenser, je hoeft hem dus alleen maar te vullen met zeep, erop te schroeven en je dispenser is klaar. Uiteraard kies je zelf hoe je het glas versiert!

Wat dacht je van een eenvoudige bloemenvaas?

De overstap van glazen pot naar bloemenvaas is snel, gemakkelijk en altijd gewaardeerd!

Advertisement

Het bolletje garen vindt ruimte in het Nutella-potje

Keukentouw, touw om pakjes mee te maken, maar ook elk ander bolletje garen dat we niet elke keer willen laten wegrollen als we het moeten gebruiken, haal je heel eenvoudig uit het Nutella-potje: je maakt gewoon een klein gaatje in het deksel!

Make-up kwasten in de pot Nutella

Heb je een mooi potje nodig voor wat kwasten? Verf het Nutella-potje en klaar is kees!

Advertisement

Hetzelfde geldt voor potloden, pennen, stiften en al het andere dat je op je bureau binnen handbereik moet houden.

Laten we de Nutella-potten schilderen!

Neem een ​​verf die je mooi vindt, van wit tot zwart tot alle kleuren en bedek de pot Nutella. Het kan voedsel bevatten dat uit het licht moet worden bewaard (zoals theezakjes), maar ook elk ander voorwerp.

Advertisement

Er zijn duizenden inspiraties om ook schattige plantenpotten te maken.

Versier je huis met potjes Nutella

Heb je er ooit aan gedacht om met de Nutella pot een soort tafellamp te creëren? Vooral de grote potten hoef je alleen maar te vullen met een reeks gekleurde lampjes, en als je wilt ook glaskralen toevoegen, en het wordt een leuke, gemakkelijke en voordelige doe-het-zelflamp!

Advertisement

Met de grote potten zou je kunnen denken aan het creëren van een miniatuurscène, misschien met behulp van zand, of kiezelstenen en poppetjes of voorwerpen, ook handgemaakt en op maat gemaakt.

Een vogelhuisje

Eerst zat er hazelnootpasta in waar wij blij van werden, en daarna kunnen de vogels in de tuin er blij van worden!

Er is nooit een tekort aan redenen om nog een pot Nutella te kopen, nietwaar?

Advertisement