14 ideeën om je eigen wijnrek zelf mee te maken en je wijn in stijl te bewaren

door Skip

22 Augustus 2023

14 ideeën om je eigen wijnrek zelf mee te maken en je wijn in stijl te bewaren
Advertisement

Of het nou voor een mooie avond is die in het teken staat van ontspannen of dat je samen gezellig eet, iedereen heeft thuis wel een klein voorraadje flessen wijn. Velen zullen hun flessen alleen opbergen in hun voorraadkast, en liggen ze tussen de tomatensaus en de eend in blik. Maar degenen die wat kritischer zijn willen voor hun flessen een hele speciale plek hebben en richten ze ergens in huis dus een klein wijnrekje in.

Als ook jij eraan denkt een plank of kleine kelder in te richten speciaal voor je flessen dan zit je je waarschijnlijk ook wel af te vragen hoe je dit idee het beste kunt realiseren. Als eenmaal duidelijk is waar de flessen zullen worden bewaard is het makkelijk om aanzetjes te vinden die leiden tot een creatieve ingeving en om aan ideeën te komen over hoe je deze bouwsels kunt gaan doe-het-zelven.

Hieronder volgen 14 doe-het-zelf-ideeën voor wijnrekken zodat je je wijn in stijl en in lijn met je persoonlijke voorkeur en interieur kunt bewaren.

Advertisement

1. Deur wordt wijnrek

Voor huizen die in het teken staan van hergebruik: ook in de wijnkelder moet hergebruik plaatsvinden. Een oude deur kan bijvoorbeeld prima een wijnrek worden door er enkele gaten in te boren. Makkelijk om te maken mooi om te zien en ruimtebesparend.

Advertisement

2. Wijnrek van pallets

Als je een wijnrek wilt inrichten voor je wijncollectie kan je dat doen met doe-het-zelven door pallets opnieuw te gebruiken. Stapel ze gewoon op elkaar zodat je zo goed mogelijk je flessen wijn kan opslaan. Door enkele pallets op te hangen krijgen ook glazen een plaats.

3. pvc-buizen

PVC-buizen kunnen perfecte steunen vormen voor je flessen. Ze kunnen worden opgehangen of de basis vormen voor een meubel, ze zijn perfect voor het zo goed mogelijk bewaren van wijnflessen.

4. Wandrek van pallets

Als je op zoek naar een manier om je flessen te bewaren in een wandrek dan kan je kiezen voor een oplossing met pallets. Laat je fantasie de vrije loop, je kan een beetje gaan spelen met vormen.

5. Dakpannen

Als je een originele oplossing zoekt in rustieke stijl kan je een wijnrek maken van dakpannen!

Advertisement

6. Industrieel wijnrek

Voor degenen die weg zijn van de industriële look is een kast gemaakt van leidingen waarin je grote houten kisten zet de perfecte oplossing.

7. Is het een ton of een sidetable?

Hergebruik een oude ton om je flessen netjes geordend in te bewaren.

Advertisement

8. Traliewerk van metaal

Als je veel flessen hebt die moeten worden bewaard  kan je dat proberen met traliwerk dat door twee boomstammen stabiel blijft. Helemaal in lijn met de landelijke stijl.

9. Flessenhouder voor aan de wand

Grote spijkers in houten planken geslagen, is er een simpeler idee dan dit?

Advertisement

10. Trapkast

Maak van je trapkast een wijnrek met hele simpele houten planken die diagonaal zijn geplaatst ten opzchte van de vloer.

11. Industrieel wandrek

Maak een simpel wijnrek met buizen die vastzitten aan een metalen plaat. Handig in gebruik, geen opsmuk en prachtig om te zien

Advertisement

12. Zuil als flessenrek

Maak een zuil van metselwerk of van gipsplaatkarton waarin je je flessen kan bewaren. Niet te groot, maar springt wel in het oog.

13. Talisman

Er wordt beweerd dat hoefijzers geluk brengen. Waarom zou je ze dus niet integreren in een wandrek voor flessen?

Advertisement

14. Als versiering

Wie heeft ooit beweerd dat een flessenrek geen designobject mag zijn dat een zeer mooie aanvulling is voor het geheel? Met pvc-buizen variërend in grootte kan je een flessenrek maken dat ook prima werkt als versiering.

Weet je al wat je lievelingsidee is?

Advertisement