Droom van verre reizen met deze 12 spannende en goedkope DIY nautische meubels

door Natasja

16 September 2023

Droom van verre reizen met deze 12 spannende en goedkope DIY nautische meubels
Advertisement

Het is niet zo moeilijk om de nautische stijl in je huis te brengen; je hebt de basiselementen nodig die je elke dag op het strand kunt vinden, zoals touwen, hout en schelpen, en het meubilair moet in verschillende tinten blauw, wit en beige zijn.

Omwikkel voorwerpen met touw, versier ze met schelpen, ankers, zeesterren en visnetten, leen authentiek scheepsmeubilair en gebruik het als planken, toiletrolhouders, kledinghangers of handdoekrekken, en in een mum van tijd wordt je huis omgetoverd tot een zeilboot die altijd klaar is om uit te varen naar verre, zonnige en gelukkige kusten.

Het is heel gemakkelijk en leuk om zelf meubels in nautische stijl voor je huis te maken, en op deze manier kun je het hele jaar door het gevoel hebben dat je op vakantie bent en de herinneringen aan je vakantie aan zee altijd zien.

We laten je hieronder 12 leuke en goedkope DIY nautische meubels zien waaruit je kunt kiezen om je huis in te richten.

1. Een krans van zeesterren en schelpen

Houten wasknijpers geverfd in verschillende tinten blauw, gerangschikt in een cirkel en versierd met schelpen en zeesterren, vormen de perfecte deurkrans om je gasten te verwelkomen alsof je aan boord van een schip bent.

Advertisement

2. De schat van de piraat

Het maken van een kist in nautische stijl is eenvoudig met een touw in plaats van handgrepen en een themakussen.

3. Handdoekenrek in nautische stijl

Een oude bootladder kan een nieuw leven krijgen als handdoekrek in de badkamer. Praktisch en snel op te hangen, goedkoop te vinden.

4. Vuurtoren of staande lamp?

Maak een prachtige staande lamp door een lampenkap toe te voegen aan een reproductie vuurtoren.

5. Gordijnenhouders in nautische stijl

De gordijnen zullen altijd perfect hangen als je een nautisch touw en een bootshaak gebruikt om ze aan de muur te bevestigen.

Advertisement

6. Een zeemansmand

Maak eenvoudig een mand in zeemansstijl met een touw en een mand: lijm het touw met de buitenkant van de mand als leidraad en werk af met twee handvatten van hetzelfde materiaal.

7. Lantaarns in nautische stijl

Gebruik glazen potten om een romantische sfeer aan zee te creëren met kaarshouders versierd in een nautische stijl. Verf in blauwe en lichtblauwe tinten en maak patronen in de vorm van een zeeschelp of zeester; compleet met decoratie en een touwhaak.

Advertisement

8. De exacte tijd, ook midden op zee

Een prachtige decoratieve klok voor je keuken of woonkamer kan gewoon in de romp van een boot worden gebouwd.

9. Doe-het-zelf nautische decoratie ook in de badkamer

Wat dacht je van een toiletrolhouder geïnspireerd op een zeilboot? Een metalen haak en touw volstaan!

Advertisement

10. En een roeispaan die de tenten ondersteunt?

Recycle de roeispanen als gordijnroedes, ze zullen perfecte en discrete decoratieve elementen zijn in elke kamer van het huis.

11. Planken in nautische stijl

Houten planken, misschien blauw geschilderd, touwen en boothaken voor een plank in nautische stijl. Vul aan met een decoratief roer en je waant je meteen op volle zee.

Advertisement

12. Eten als zeelieden

Een rondje bedekt met rood en wit touw, kleine metalen hangertjes in de vorm van een roer, anker, vis, schelp of zeester: zelfs aan tafel waan je je op vakantie met deze stijlvolle servetringen!

Met welk project ga jij aan de slag om van je huis een boot op het droge te maken?

Advertisement