Versier de tafel in shabby-stijl: 16 interessante creatieve ideeën voor herfstdecoraties

Janine image
door Janine

09 Oktober 2023

Versier de tafel in shabby-stijl: 16 interessante creatieve ideeën voor herfstdecoraties
Advertisement

Tafelstukken kunnen de manier zijn waarop we onze gasten verwelkomen voor een formele of informele lunch of diner, maar ook gewoon een cadeau dat we onszelf geven door ons huis te decoreren om ons zelfs op de moeilijkste dagen een glimlach te bezorgen. Aan tafel zitten en begroet worden door een mooi en kleurrijk tafelstuk, dat ons de hele maaltijd gezelschap houdt, kan heel gezellig zijn.

Het tafelstuk kan gemakkelijk worden aangepast aan het huidige seizoen, waardoor de juiste sfeer op onze tafel wordt gecreëerd en de shabby chic stijl is perfect als je een elegante decoratie wilt creëren, maar tegelijkertijd rijk aan kleur en romantiek. In de herfst zijn er veel materialen beschikbaar voor een shabby-achtige themadecoratie, van citrusvruchten tot dennenappels, gedroogde bladeren en stoffen in verschillende tinten geel, oranje en rood.

Als je een herfststuk in shabby stijl wilt creëren, laat je dan inspireren door de 16 creatieve ideeën die we hieronder opsommen.

Advertisement

1. Dienblad met 3 etages

Een wit geëmailleerd dienblad met 3 etages kan een erfstuk zijn uit de tijd van je oma waarvan je niet weet wat je ermee wilt doen, of het kan een prachtige decoratie worden. Hergebruik hem als tafelstuk door hem elk seizoen met andere voorwerpen te vullen. Voor de herfst zijn veelkleurige bladeren, dennenappels, bessen en kleine decoratieve pompoenen voldoende.

Advertisement

2. Recycling van glazen potten

Glazen potten kunnen worden gerecycled om bloemen in te zetten: verf ze wit en plaats ze in een oude metalen kom. Je kunt ze gebruiken om prachtige bloemen in oranje tinten in te doen en zo een prachtig tafelstuk te creëren voor je maaltijden met vrienden. Gebruik kunstbloemen als je een decoratie wilt die lang meegaat, maar geef de voorkeur aan verse bloemen als je op zoek bent naar een meer natuurlijke stijl.

3. Pompoen met bloemen

Gebruik een pompoen als bloemenvaas voor een boeket kunst- of echte bloemen waar naast het onvermijdelijke groen ook rood en wit in zit; voeg wat kleine decoratieve pompoenen toe voor een meer herfstachtige sfeer. De kleur is in dit geval bepalend: crème voor de grote pompoen en goud voor de kleine decoratieve pompoenen maken je vaas nog eleganter.

4. Hoorn des overvloeds

Breng een beetje magie in je herfst met een hoorn des overvloeds vol pompoenen, kastanjes, dennenappels en kleurrijke bladeren. Je kunt hem op een houten dienblad plaatsen en hem op een groot dienblad leggen vol veelkleurige bladeren.

5. Rustiek maar elegant tafelstuk

Een eenvoudig houten kistje kan een licht rustieke sfeer aan je tafel geven, maar zal toch elegant zijn als je hem met de juiste planten vult. Laat de verschillende tinten groen en wit achterwege en geef je tafelstuk een vleugje kleur met een feloranje pompoen. Kies kunstbloemen als je een tafelstuk wilt dat lang meegaat.

Advertisement

6. Hoge kandelaar

Een hoge kandelaar met een licht vintage look kan een origineel en zeer sierlijk tafelstuk worden als je de kaars vervangt door een sierpompoen omringd door groene takken en discrete maar kleurrijke bloemen.

7. Witte kaarsen en pompoenen

Kies wit voor een delicate en discrete decoratie: een eenvoudig rond dienblad van licht hout, 3 witte kaarsen in kaarsenhouders en kleine sierpompoenen in witte tinten.

Advertisement

8. Kleurig tafelstuk

Voeg de warme omhelzing van de herfst toe aan je tafelstuk met een vleugje kleur; drapeer een theedoek met oranje en groene tinten, gebruik oranje pompoenen ter decoratie en kies bloemen in warme oranje tinten voor je boeket.

9. Gerecycled tafelstuk

Kan een tafelstuk geheel met gerecyclede materialen worden gemaakt? Natuurlijk: een oude fruitkist wordt omgetoverd tot een dienblad, lege potjes, zoals ze zijn of opnieuw geverfd, worden vazen ​​voor bloemen en fruit, allemaal verkrijgbaar in verschillende tinten groen, wit en oranje. Voeg kleine, verfrommelde details toe, zoals een oud boek of decoratieve pompoenen.

Advertisement

10. Oranje glas en wit keramiek

Als je op zoek bent naar een elegante en tegelijkertijd andere oplossing dan gebruikelijk, kies dan voor een eenvoudige geruite loper in neutrale tinten die zich over de hele lengte van je tafel uitstrekt; versier het met witte keramische vazen ​​en originele oranje glazen pompoenen. Ze zullen het effect aanvullen van kale takken bedekt met witte bessen en kleine oranje bloemen.

11. Net als op de boerderij

Gebruik een standaard van verouderd natuurlijk hout als basis voor je tafelstuk. Versierd met een bos goudkleurige aren, pompoenen en grote eikels in keramiek en stof en boeken met een versleten aspect, waan je je op de boerderij.

Advertisement

12. Een oude herfstlade

Transformeer een oude lade in een mooi tafelstuk. Vul hem eenvoudig met takken met veelkleurige bladeren, oranje bloemen, bessen, dennenappels en kleine sierpompoenen. Laat je creativiteit de loop met behulp van wat je kunt vinden tijdens een boswandeling.

13. Creatief recyclen

Wat ooit werden gebruikt voor melkflessen leent zich voor tal van creatieve recyclingprojecten en zijn perfect voor een shabby-achtige decoratie. Naast de vele dingen die je kunt maken, is er ook een prachtig tafelstuk: vul hem met korenaren, bloeiende takken en pompoenen, maar ook dennenappels, eikels, kastanjes en bessen om de herfst op tafel te brengen.

Advertisement

14. Eenvoudig tafelstuk

Plaats een eenvoudige loper in een contrasterende effen kleur in het midden van je tafel: op een wit of licht tafelkleed kies je voor de warme tinten rood, oranje en bruin, terwijl op een donker tafelkleed of hout de voorkeur uit gaat naar wit en neutrale en lichte tinten. Het is heel eenvoudig om je tafelkleed te versieren met elegante hoge kandelaars, dennenappels en gekleurde bladeren uit de tuin.

15. Ivoor, crème en metallic kleuren op jute

Een pompoen die een vaas wordt in de tinten duifgrijs en ivoor bevat zilveren takken en zilvergroene salie, kleine bessen en kleine bloemen in lichte tinten, kleinere pompoenen in crème. De compositie wordt gecompleteerd door een jute strik die doet denken aan de placemat waarop de pompoen is geplaatst.

Advertisement

16. Een verzameling pompoenen

Als je op zoek bent naar een manier om je gasten te verrassen, probeer dan een verzameling pompoenen; een eenvoudige rechthoekige houten kist biedt plaats aan gekleurde pompoenen van verschillende groottes. Grote gedroogde hortensia’s vullen de lege ruimte tussen de pompoenen, waardoor een mooi geheel ontstaat.

Wat vond je van deze projecten om de herfst op je tafel te vieren?

Advertisement