Met dit product in de doseerlade krijg je vieze geuren voorgoed weg uit kleren en wasmachine

door Skip

18 Augustus 2023

Met dit product in de doseerlade krijg je vieze geuren voorgoed weg uit kleren en wasmachine
Advertisement

Het gebeurt soms wel eens dat er een vieze geur komt net zoals dat de was die uit de wasmachine komt een schimmelige, vochtige geur kan hebben. Dit gebeurt omdat er in de doseerlade van de wasmachine resten van wasmiddel en wasverzachter zich kunnen ophopen. Op de lange termijn kan dit de groei van bacteriën en schimmels, die voor stank zorgen, in de hand werken.

Het is uitermate belangrijk je wasmachine regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat dit stuk witgoed in uitstekende staat blijft en dus maximaal blijft presteren. Maar wat kan je doen als het kwaad al is geschied?

Door een makkelijk zelfgemaakt reinigingsmiddel te gebruiken kan je dit hinderlijke probleem snel oplossen. Hieronder vind je het recept.

Advertisement
Creativo

Creativo

Citroen is een zeer effectief middel voor het wegnemen van vieze geuren. Dit product is makkelijk aan te komen en kost niet veel en heeft talloze gunstige eigenschappen. Je kan eenvoudig een schoonmaakmiddel zelf maken door twee citroenen te persen en het sap te vermengen met 200 ml water en een eetlepel baking soda. Meng zorgvuldig alle bestanddelen totdat je een egaal mengsel hebt en gebruik het dan op de volgende manier om de doseerlade te reinigen:

  • haal de lade uit de behuizing en plaats hem in een bak die zo groot is dat hij daar helemaal in kan;
  • maak hem nat met het mengsel dat je eerder had gemaakt en doe dit extra bij het vakje voor de wasverzachter. Dit is namelijk de plek waar de meeste resten zich ophopen en bacillen en bacteriën ontstaan;
  • laat 10 minuten weken zodat al het opgehoopte vuil kan worden opgelost door het reinigingsmiddel. Heb je te maken met bijzonder hardnekkig vuil, plaats de lade dan in een plastic zak en laat dit circa 15 minuten rusten;
  • spoel zeer goed af met lauw water en borstel de plekjes met de meeste aanslag met een oude tandenborstel waarbij je zorgvuldig alle openingen en hoekjes meeneemt;
  • Eenmaal klaar dan ruikt de doseerlade fris en is hij perfect schoon en klaar om weer teruggeplaatst te worden in de behuizing.

Je kan deze handeling ongeveer eens in de twee maanden verrichten. Maak hier eens per maand van als je de wasmachine vaker gebruikt. Door met regelmaat citroen te gebruiken houd je je wasmachine schoon en vrij van bacteriën. En die vieze geuren? Niets meer dan een vervelende herinnering van vroeger.

Wist je al dat een citroen zoveel power in zich heeft?

Advertisement