Draad door het oog van de naald krijgen lukt niet? Met deze truc wordt dat kinderspel

door Skip

19 Augustus 2023

Draad door het oog van de naald krijgen lukt niet? Met deze truc wordt dat kinderspel
Advertisement

Hoe red jij je wanneer je iets moet naaien? Ben je iemand die zowel grote klussen als priegelwerkjes gedaan krijgt met je handen, of is dit echt niks voor jou? Als jij tot de groep mensen behoort die het leuk vinden om met naald en draad te werken dan weet je ongetwijfeld dat er aan elke klus één handeling voorafgaat, namelijk de draad door het oog van de naald halen.

Makkie? Niet altijd, je moet het proberen om te geloven. Het oogje waar de draad doorheen moet is niet bepaald groot en dat maakt het zeker lastig om te hanteren zeker als er een heel dun draadje doorheen moet wil je beginnen met naaien. Dit is zeker geen klus voor mensen die makkelijk hun geduld verliezen, maar als het je echt niet lukt om die draad door het oog te krijgen, wanhoop niet, want we gaan een truc verklappen waardoor echt je dag kan veranderen. Klaar om erachter te komen hoe het precies zit?

via Mr Smart/Youtube

Mr Smart/Youtube screenshot

Mr Smart/Youtube screenshot

Is een draad door het oog van de naald krijgen echt iets wat je niet voor elkaar krijgt? Geen angst want de truc die we hier hebben voor je gaat echt helpen... die ga je echt niet zo snel vergeten en je kan er altijd op terugvallen op het moment dat je weer aan een naaiwerkje begint.

Soms is er voor de meest complexe handeling ook een oplossing die voor het grijpen ligt, misschien wel in huis, dichtbij en heb je voor die oplossing hele simpele dingen nodig waarvan je niet eens dag dat ze op die manier van pas zouden kunnen komen. In dit geval hoef je alleen maar een doodgewone pen te pakken en een borstelhaar om de draad door het oog van de naald te krijgen.

Advertisement
Mr Smart/Youtube screenshot

Mr Smart/Youtube screenshot

Hoe pas je de truc met de pennen toe om de draad door het oog van de naald te krijgen?

Het is echt kinderspel; makkelijk en snel. Allereerst moet je het inktpatroon verwijderen en een borstelhaartje van een bezem afknippen. Nu moet je, zoals je te zien is in de video, het borstelhaartje door het mondstuk halen van de pen en ongeveer 1 cm uit laten steken als ware het een klein knoopsgat.

Mr Smart/Youtube screenshot

Mr Smart/Youtube screenshot

Zet het mondstuk weer terug op de pen en duw deze met behulp van de borstelhaar die we van de bezem hebben gehaald en erop gezet, door het oog van de naald. Zo heb je een handig systeempje om heel makkelijk een draad door het oog van de naald te krijgen. Je hebt nu een superhandig insteekhulpje voor nop!

Mr Smart/Youtube screenshot

Mr Smart/Youtube screenshot

De methode die we hebben beschreven en wordt getoond in deze video is echt simpel en voor iedereen te doen en beheers je een klusje dat vaak spannende momenten kent vol nervositeit. Waar wacht je nog op? Volg goed elke stap van deze praktische tutorial om draad door het oog te steken als een echte professional en win tijd en verlies je geduld niet langer en win tijd!

Advertisement