7 trucs om je huis schoon te maken met alternatieve maar effectieve methoden!

door Natasja

22 Oktober 2023

7 trucs om je huis schoon te maken met alternatieve maar effectieve methoden!
Advertisement

Als het op schoonmaken aankomt, kun je niet veel doen: je moet jezelf wapenen met geduld en elleboogvet, nietwaar? Fout! Met de juiste hulpmiddelen en kennis van de meest geschikte methoden is het mogelijk om verbluffende resultaten te bereiken zonder je in het zweet te werken.

Maar het geheim zit hem niet alleen in de methode, maar ook in weten welk hulpmiddel, zelfs het meest onwaarschijnlijke, het beste is voor specifieke schoonmaaktaken. Wat we bedoelen? Wat als we je vertellen dat het mogelijk is om staal prachtig te laten glanzen met scheerschuim? Ontdek snel deze ongelooflijke trucs die je energie, tijd en geld kunnen besparen!

Advertisement

1. Scheerschuim

1. Scheerschuim

Creativo

Zoals hierboven vermeld, kan scheerschuim een uitstekend middel zijn dat in verschillende contexten kan worden gebruikt. Vergeet haar en baard even en laten we eens kijken wat je er nog meer mee kunt doen.

- Om de wasmachine te laten glanzen: breng wat scheerschuim aan op en in de deur, wrijf het in met een nat doekje en je hebt glanzend glas en staal!

- Om vloeren of keramische elementen schoon te maken en te laten glanzen: dezelfde techniek en dezelfde resultaten, probeer het maar eens!

Advertisement

2. Flosdraad

2. Flosdraad

Creativo

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe nuttig dit kleine hulpmiddel is voor de mondhygiëne? Niet alleen omdat het in staat is om tussen de tanden te komen en elementen te verwijderen die ertussen vastzitten: je kunt het met hetzelfde principe gebruiken, namelijk om vuil te verwijderen dat zich op smalle plekken bevindt die moeilijk te bereiken zijn.

Precies zoals op de foto kun je het gebruiken om een met kalk gevuld deel achter een kraan weg te vijlen: het zou nogal onhandig zijn om een schurende doek of spons te gebruiken, maar flosdraad - dat overal bij kan - kan deze taak perfect uitvoeren!

3. Snelle reiniging van de kunststof badmat

3. Snelle reiniging van de kunststof badmat

Creativo

Hier is een creatieve truc om de badmat snel schoon te maken. Waarom bukken en het risico lopen dat je door je rug gaat als je deze truc kunt gebruiken?

Pak de badmat en maak hem nat, plak hem dan bij wijze van spreken direct op de muur waar je het bad hebt en maak hem dan comfortabel schoon!

4. Een fenomenale combinatie voor het schoonmaken van sanitair

4. Een fenomenale combinatie voor het schoonmaken van sanitair

Creativo

Koolzuurhoudende dranken worden niet bepaald het meest aanbevolen door voedingsdeskundigen, maar het kunnen geweldige bondgenoten blijken te zijn: drink ze gewoon niet, maar spuit ze! Weet je niet wat we bedoelen? Geen zorgen, we zullen het nu uitleggen.

Neem een koolzuurhoudende drank zoals cola en giet er een waspoeder (niet een al te agressieve) in, giet de oplossing vervolgens in een fles met een verstuiver en begin het oppervlak in kwestie te besproeien. We raden je aan om het te gebruiken op sanitair en andere delen van het huis die vuilkorsten hebben of vol zitten met kalk voor sensationele resultaten!

5. Doe-het-zelf wc tabs

5. Doe-het-zelf wc tabs

Creativo

Wc tabs zijn zeker een populair product: hun vermogen om de ruimte lekker te laten ruiken en te ontsmetten maakt ze uitzonderlijk. Ze zijn echter vrij duur, dus we willen je een handige tip geven om ze zelf te maken, met je eigen handen en een paar goedkope ingrediënten!

Neem een flinke dosis waspoeder, een beetje tandpasta en tot slot wat vloeibaar afwasmiddel: doe alles in een kom en meng goed tot je een pasta krijgt die stevig genoeg is om in balletjes te worden gerold, neem de balletjes en plaats ze in het plastic vakje dat op de rand van het toilet wordt geplaatst en klaar is kees.

Advertisement

6. Een 'magische' formule voor het schoonmaken van glas

Zeg maar vaarwel tegen dure schoonmaakmiddelen voor glas: alles wat je nodig hebt is alcohol en gedestilleerd water.

Neem een spuitfles en giet er ongeveer een halve liter alcohol in, voeg dan 100 ml gedestilleerd water toe en schud de oplossing. Eenvoudig en effectief. Geloof je het niet? Probeer deze oplossing dan op een glazen oppervlak te spuiten en veeg de vloeistof er vervolgens met een doek af. Je zult aangenaam verrast zijn!

7. Hoe je glas van de ovendeur moeiteloos schoonmaakt

Een van de meest gebruikte apparaten in de keuken is ongetwijfeld de oven. Veel mensen hebben te maken met vlekken en kringen die ontstaan door veelvuldig gebruik. Vooral het glas van de ovendeur van dit apparaat worden snel vies. Ze vaak schoonmaken kan frustrerend zijn en daarom stellen we een snelle en eenvoudige methode voor.

Strooi wat baking soda op het glas en voeg heet water toe. Neem vervolgens wat aluminiumfolie en wrijf dit over het oppervlak: het resultaat zal ongelooflijk zijn!

Kortom, er zijn voorwerpen die op een andere manier kunnen worden gebruikt dan de bedoeling was tijdens de productie: sta altijd open voor de nieuwste trends die je leven gemakkelijker kunnen maken!

Advertisement