Nieuwe handdoeken? Was ze op deze manier voordat je ze gebruikt om ongemak te voorkomen

door Natasja

15 Oktober 2023

Nieuwe handdoeken? Was ze op deze manier voordat je ze gebruikt om ongemak te voorkomen
Advertisement

Nieuwe handdoeken kunnen altijd een probleem en een genot zijn voor iedereen die een huishouden moet runnen. Hoewel ze altijd zacht en mooi gekleurd zijn, hebben ze ook bepaalde nadelen bij het gebruik, zoals een slecht waterabsorberend vermogen en het verlies van pluisjes, die hinderlijk aan de huid blijven kleven.

Het fenomeen pluisverlies is afhankelijk van de behandelingen die de handdoeken hebben ondergaan tijdens de productie en kan niet alleen optreden als de handdoeken nieuw zijn, maar ook bij handdoeken die al enige tijd in gebruik zijn. Om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid dat de kleur van nieuwe handdoeken vervaagt, soms overgaat op lichter gekleurde stoffen en deze beschadigt. In dit geval is het voldoende om nieuwe handdoeken voor het eerste gebruik te wassen, zodat ze niet pluizen en het juiste absorptievermogen krijgen, terwijl de kleur erop wordt gefixeerd zodat ze niet vervagen.

Laten we samen uitzoeken hoe we de handdoeken wassen voor gebruik, zodat de huid altijd perfect droog is en vrij van pluis en de nieuwe set niet vervaagt vanaf het eerste gebruik.

Advertisement

Nieuwe handdoeken wassen voor gebruik

Nieuwe handdoeken wassen voor gebruik

Creativo

Er zijn verschillende manieren om ongemak te voorkomen bij het gebruik van nieuwe handdoeken, afhankelijk van het resultaat dat we willen bereiken.

Als onze behoefte beperkt is tot het vermijden van mogelijk verlies van pluisjes, bijvoorbeeld, stop de handdoeken dan gewoon in de droger. Klop de stoffen goed uit voordat je ze in het apparaat doet, stel een lage temperatuurcyclus in om beschadiging van de stof te voorkomen. Wanneer je klaar bent, klop de handdoek nogmaals uit om pluisjes verder te verwijderen.

Als de nieuwe handdoeken gekleurd zijn, wil je niet alleen pluisjes verwijderen en het absorptievermogen bevorderen, maar ook de kleur behouden. In dit geval is het meest geschikte ingrediënt zout, dat ook wordt gebruikt om de kleur te fixeren bij het verven van stoffen. Doe een eetlepel zout direct in de trommel voordat je de handdoeken erin doet en start het wasprogramma voor het beste resultaat.

Advertisement

Andere toepassingen van zout in de wasmachine

Andere toepassingen van zout in de wasmachine

Pexels

Maar daar houden de voordelen van het gebruik van zout in de wasmachine niet op. Naast kleurbehoud heeft dit onmisbare ingrediënt in de keuken namelijk nog verschillende andere voordelen:

  • verwijdert vlekken: zout is een uitstekende vlekkenverwijderaar, waardoor je stoffen niet alleen zo schoon als nieuw worden, maar ook niet beschadigd raken. Dit ingrediënt kan zelfs de hardnekkigste vlekken zoals vet, wijn en inkt verwijderen, zelfs als ze droog en aangekoekt zijn. Meng het met koud water om stoffen voor te behandelen voor het wassen en voeg 1 eetlepel toe aan de trommel.
  • voorkomt vergeling van stoffen: met het verstrijken van de tijd en blootstelling aan de zon hebben veel stoffen de neiging om te vergelen en je kunt zout gebruiken om deze ergernis te voorkomen; laat je stoffen weken in een mengsel van zout en baking soda voordat je ze wast, dan blijven ze altijd wit.

Je moet echter heel voorzichtig zijn met zout, want onjuist of overmatig gebruik kan je stoffen juist beschadigen, vlekken achterlaten en gaten, scheuren en ongewenste verkleuringen veroorzaken. Respecteer altijd de juiste dosering, geef de voorkeur aan ongeraffineerd zeezout, dat geen resten achterlaat en als je zout in de trommel van de wasmachine doet, doe dit dan voordat je de was erin doet, om te voorkomen dat het de stoffen beschadigt.

Tenslotte, test het middel altijd op een klein gedeelte voordat je het hele stuk wast.

Zo zien je nieuwe handdoeken er geweldig uit!

Advertisement