Vernieuw de badkamer met deze 18 ideeën voor een rustieke en moderne inrichting

door Natasja

15 Oktober 2023

Vernieuw de badkamer met deze 18 ideeën voor een rustieke en moderne inrichting
Advertisement

Wanneer je een nieuw huis koopt of het huis waarin je al woont opknapt, is de eerste kamer waar je aan denkt de badkamer: hoewel het vaak de kleinste kamer in huis is, is de badkamer, samen met de slaapkamer, een van de belangrijkste ruimtes. Omdat het de plek is waar we dagelijks onze persoonlijke hygiëne verzorgen, moet de badkamer altijd aan onze behoeften en verwachtingen voldoen en perfect schoon en hygiënisch blijven.

Zelfs als je renovatiebudget beperkt is, is het altijd een goed idee om speciale aandacht te besteden aan de inrichting van de badkamer, zodat je je op je gemak voelt als je tijd aan jezelf besteedt. Een moderne badkamer met rustieke inspiraties is altijd een goed idee om het praktische en functionele van het moderne leven te verzoenen met de warme en gezellige stijl die het landelijke leven altijd heeft gekenmerkt.

Als ook jij de badkamer moet renoveren en op zoek bent naar nieuwe ideeën, laat je dan inspireren door deze 18 projecten voor een moderne maar rustiek geïnspireerde badkamer.

Advertisement

1. Badkamer van steen en hout

Steen en hout zijn meesterlijk gecombineerd in een badkamer waar de stenen muren en wastafel perfect passen bij en integreren met de houten kast en spiegellijst. Warm en gezellig als in een chalet.

Advertisement

2. Wastafelrekje

Een houten rekje boven de wastafel houdt al je toiletspullen netjes en laat de hele muur vrij. Een oplossing die licht brengt in een donkere badkamer.

3. Hout en moderniteit

Een gerecyclede houten blad als meubel voor onder de wastafel en rieten manden zijn een goede manier om rustieke elementen te integreren in de moderne badkamer.

4. Vintage badkamer

Een vintage geïnspireerde badkamer bespaart je de moeite van een grote renovatie door de originele tegels te bewaren en de meubels te vervangen door eenvoudige modellen van donker hout.

5. Rolhouder

5. Rolhouder

HomewoodAV/Etsy

Een houten toiletrolhouder met eenvoudige, geometrische lijnen is een rustiek element dat perfect geïntegreerd kan worden in zelfs de modernste badkamer.

Advertisement

6. Badkamer met industriële inspiratie

Grijze meubels met eenvoudige en essentiële lijnen, metalen manden, buizen met planken die bij de meubels passen. Een moderne badkamer met industriële inspiratie.

7. Hout en baksteen

Geef je badkamer een unieke en originele look met een donkerhouten muur en een douchewand van glas en baksteen.

Advertisement

8. Handdoekenrek

Verticale planken in donker hout vormt een discreet handdoekenrek. Ook geschikt voor kleinere badkamers.

9. Gerecyclede houten kisten

Gebruik houten kisten om een prachtig badkamermeubel te maken. Verf ze wit voor extra glans.

Advertisement

10. Spelen met vormen en materialen

Een ovale schuifspiegel die de kasten verbergt en een houten achterwand die dezelfde kleur als de kast onder de wastafel heeft, geven je badkamer warmte en persoonlijkheid.

11. Contrasterende douche

Het contrast tussen de warmte van de houten wand en het koude glas van de douchewand maakt je badkamer elegant, functioneel en mooi om naar te kijken.

Advertisement

12. Industriële badkamer

Een bakstenen muur en industriële inspiraties in de inrichting zijn perfect als je persoonlijkheid wilt geven aan de badkamer.

Heb je al gekozen hoe jij je badkamer gaat vernieuwen?

Advertisement