Schep orde onder de spoelbak met deze 12 interessante organizers

door Natasja

15 Oktober 2023

Schep orde onder de spoelbak met deze 12 interessante organizers
Advertisement

Ruimte voor het opbergen van voorwerpen, accessoires en hulpmiddelen in huis lijkt nooit genoeg te zijn, vooral niet in de steeds kleinere woningen van tegenwoordig. Daarom zijn we altijd op zoek naar ruimtebesparende oplossingen waarmee we zelfs de meestal ongebruikte hoeken van de woningen kunnen gebruiken of de hoeken die we al voor opslag hebben beter kunnen benutten.

Van alle ruimtes die we tot onze beschikking hebben, is er ongetwijfeld ook de ruimte onder de spoelbak, het is een uitstekend alternatief voor het opbergen van schoonmaakmiddelen en -hulpmiddelen, maar helaas verandert het vaak in de zoveelste chaotische kast, waar we moeite hebben om te vinden wat we nodig hebben wanneer we het nodig hebben.

Net als alle andere meubels, kasten en lades, kan ook de ruimte onder de spoelbak veel baat hebben bij het gebruik van organizers en houders om al de schoonmaakspullen en -accessoires netjes te houden.

Als je erover denkt om de ruimte onder de spoelbak voorgoed op te ruimen, maar niet weet hoe je het het beste kunt organiseren, dan zijn hier 12 interessante organizers die misschien wel iets voor jou zijn.

Advertisement

1. Rekje met meerdere planken

Een klein rekje met 2 planken is erg handig om de schoonmaakmiddelen netjes te houden. Je vindt ze meteen terug.

Advertisement

2. Deurstang

Een deurstang wordt in de badkamer of keuken vaak gebruikt als handdoekenrek, maar in het kastje onder de gootsteen kan het heel handig zijn om alle schoonmaaksprays netjes en klaar voor gebruik te houden.

3. Houten scheidingswand

Het maken van een houten scheidingswand is een zeer effectieve manier om ervoor te zorgen dat al de schoonmaakmiddelen en accessoires altijd netjes blijven.

4. Metalen organizer met rail

Een metalen organizer met een schuifrail houdt niet alleen al de producten apart en netjes, maar maakt het ook makkelijker om ze uit de kast te halen als je ze nodig hebt.

5. Metalen organizer met rail

Een metalen organizer met schuifrail houdt de producten altijd netjes en maakt het makkelijker voor je om ze te pakken wanneer je ze nodig hebt.

Advertisement

6. Rolhouder

Kies een cilindervormige rolhouder voor het opbergen van aluminiumfolie, plastic en bakpapier. Maak hem zelf van plastic flessen, flacons, glas of blik.

7. Metalen haken en manden

Haken, klemmen en metalen mandjes die aan de deuren onder de spoelbak hangen, houden je handschoenen, handdoeken en sponzen altijd netjes.

Advertisement

8. Plastic ladekastje

Stapelbare plastic houders vormen een perfect ladekastje om al de schoonmaakproducten in op te bergen.

9. Zakkenhouder

Vuilniszakken zijn altijd netjes als ze met twee haken en een stang aan een rol worden gehangen.

Advertisement

10. Draaibare schaal

Wat als je een draaibare schaal zou gebruiken om al de schoonmaakproducten op te bergen? Ze zijn altijd netjes opgeruimd en bij de hand.

11. Handige bakken

Een schuifrail en meerdere compartimenten helpen je om afval altijd netjes en gescheiden te houden.

Advertisement

12. Meerdere oplossingen voor een altijd opgeruimde ruimte onder de spoelbak

Gebruik meerdere oplossingen zodat de ruimte onder de spoelbak altijd opgeruimd is: een rail langs het hele kastje, stapelbare houders, haken en rails bij de deuren zijn perfect zodat de schoonmaakmiddelen en -accessoires altijd opgeruimd zijn.

En hoe heb jij de ruimte onder de spoelbak georganiseerd?

Advertisement