De was drogen wordt makkelijker met deze 10 slimme droogrekken

door Natasja

09 Mei 2023

De was drogen wordt makkelijker met deze 10 slimme droogrekken
Advertisement

De was drogen zou altijd gemakkelijk zijn als we al de kleren in de droger konden stoppen. Dit is echter niet altijd mogelijk, omdat sommige delicate of krimpgevoelige kledingstukken aan de lucht moeten worden gedroogd. En wie geen wasdroger heeft voor de was, is altijd afhankelijk van de grillen van het weer of van een eigen wasruimte in huis.

Vooral in huizen waar geen wasruimte is, loopt je dus met het droogrek door het huis op zoek naar de plek waar het rek het minst hinderlijk is of waar de luchtstromen het drogen van de kleren versnellen. Ook het opbergen van het droogrek is niet altijd gemakkelijk door de grootte en de vorm waardoor hij niet in alle hoeken past.

Dus hoe organiseer je het wasgoed? Je moet gewoon de oplossing vinden tussen de beschikbare droogrekken: we tonen je hieronder 10 echt slimme voorstellen, geschikt voor wie weinig ruimte heeft of gewoon het leven gemakkelijker wil maken.

Advertisement

1. Wanddroogrek

Een wanddroogrek dat alleen wordt uitgeklapt als het nodig is, is de juiste oplossing voor kleine ruimtes.

Advertisement

2. Deurdroogrek

Deuren zijn niet alleen om kamers af te sluiten. Gebruik het om het droogrek op te hangen.

3. Intrekbaar droogrek

Als je veel kleding hebt om op te hangen of veel was achter elkaar doet, zijn intrekbare droogrekken de oplossing. Je kunt ze op verschillende hoogtes monteren en alleen diegene openen die je nodig hebt. In gesloten toestand worden ze praktisch onzichtbaar.

4. Intrekbaar koord

De oplossing voor wie niet weet waar het droogrek op te bergen of hem niet voortdurend zichtbaar wil hebben, vooral als er geen wasruimte is: een intrekbaar koord kan over een badkuip of voor een raam worden geplaatst. Het verschijnt alleen wanneer het nodig is.

5. Droogrekstokken in een kast

Monteer verspringende stokken in de lijst van een kast of rek: je kunt het bovenste deel gebruiken voor het opbergen van wasmiddelen en schoonmaakhulpmiddelen, het onderste deel voor het ophangen van het wasgoed.

Advertisement

6. Plafonddroogrek

En het droogrek aan het plafond hangen? Je zou zeker veel ruimte winnen!

7. Droogreklade

Benut elke beschikbare ruimte door een droogrek in een lade te plaatsen.

Advertisement

8. Verticaal droogrek

Je kunt ook de verticale ruimte optimaal benutten door het uittrekbare verticale droogrek in een opening in de muur of in een kast te plaatsen.

9. Inklapbaar wanddroogrek

Een droogrek voor aan de muur is een perfecte oplossing, maar als hij inklapbaar is, is dat nog beter. Als hij niet wordt gebruikt, kan hij gemakkelijk worden opgeborgen zodat hij geen ruimte inneemt en je kunt hem monteren op de hoogte die je maar wilt.

Advertisement

10. Inklapbaar droogrek

Tot slot stellen we het inklapbaar droogrek voor. Hij is gemaakt van plastic of metaal, is licht en kan overal worden geplaatst: op de vloer, op de badkuip of, als je niet te veel ruimte wilt innemen, liggend en leunend tegen een muur, maar ook horizontaal hangend. Perfect voor elke behoefte.

Aan welk voorstel geef jij de voorkeur? Heb je alternatieve oplossingen gevonden?

Advertisement