Weet je niet hoe je de laatste druppels afwasmiddel op een alternatieve manier kunt gebruiken? Probeer dit eens!

door Natasja

25 Oktober 2023

Weet je niet hoe je de laatste druppels afwasmiddel op een alternatieve manier kunt gebruiken? Probeer dit eens!
Advertisement

Om het borden, bestek , enz. die je gewoonlijk in de keuken gebruikt af te wassen, gebruik je altijd water, misschien warm water, een spons en het vertrouwde afwasmiddel dat speciaal is gemaakt om dit soort vuil te verwijderen. Op een gegeven moment komt er geen product meer uit de fles, maar weet je zeker dat het echt op is? Veel mensen doen het niet, maar om verspilling te voorkomen kun je het 'verdunnen' met water. 

Een nadeel zou kunnen zijn dat op deze manier het niet zo effectief zal zijn tegen vieze korsten en vet. Dat is waar, maar niet iedereen weet dat dit product ook op een alternatieve manier kan worden gebruikt.

Advertisement

Laatste druppels afwasmiddel: hoe gebruik je het?

Laatste druppels afwasmiddel: hoe gebruik je het?

Creativo

Om ervoor te zorgen dat je niets verspilt en ook, als je dat wilt, om een beetje te besparen, is het altijd handig om elke laatste druppel wasmiddel uit de fles te gebruiken. Het produceert misschien minder schuim en is iets minder effectief als je het mengt met water, maar als je het voor andere doeleinden gebruikt, is het net zo nuttig. Geloof je ons niet?

Probeer een beetje water toe te voegen aan het afwasmiddel, schud en wacht tot het schuim een beetje wegtrekt. Dan heb je een heel handig sopje waarmee je bijvoorbeeld de kookplaat kunt schoonmaken. Overal zitten vette spetters die je geduld op de proef stellen? Laat je hierdoor niet ontmoedigen, want het delicate product dat je gaat gebruiken zal je troefkaart zijn. Giet een beetje afwasmiddel gemengd met water op de kookplaat en ga verder met ronddraaiende bewegingen om het vuil te verwijderen, waarbij je eventueel schurende sponzen kunt vermijden. 

Dit mengsel kan ook heel handig zijn voor het schoonmaken van de keukentafel, het werkblad waar je meestal de ingrediënten voor je heerlijke gerechten op legt, het stoeltje van je kind en het hele aanrecht. Als de ontvetter of andere soortgelijke middelen op zijn, gebruik dan dat laatste druppeltje afwasmiddel en kijk eens hoe goed het helpt bij het schoonmaken.

Advertisement

Op welke andere manier kan afwasmiddel worden gebruikt?

Op welke andere manier kan afwasmiddel worden gebruikt?

Creativo

Dit product kan echter ook in andere ruimtes worden gebruikt en niet alleen in de keuken, dankzij de zeer zachte en absoluut niet agressieve samenstelling. 

  • Sieraden reinigen. Als ze er dof uitzien en je ze in deze staat niet wilt dragen, probeer dan een mengsel te maken van water en afwasmiddel, een paar druppels zijn voldoende. Dompel oorbellen, armbanden, kettingen of ringen onder en laat ze 5 minuten weken. Spoel ze af onder stromend water en droog ze grondig. Je zult zien hoe ze weer gaan glanzen.
  • Vetvlekken op kleding. Als je vlekken hebt gemaakt op je lievelingsjurk en de vetvlek niet weggaat, maak je geen zorgen. Doe een druppel wasmiddel op de getroffen plek en verdeel het lichtjes in cirkelvormige bewegingen. Laat het even inwerken en ga dan verder met het normale wassen. De vlek zal verdwijnen.
  • Vloer reinigen. Afwasmiddel wordt niet alleen aanbevolen voor het regelmatig schoonmaken van vloeren in huis, maar ook voor vloeren buitenshuis, die meestal wat lastiger te behandelen zijn. Strooi gewoon een beetje baking soda op de vlek en bedek deze vervolgens met een beetje afwasmiddel. Laat het minstens een paar uur inwerken en schrob dan krachtig met een borstel. 

Eén product voor het hele huis...

Eén product voor het hele huis...

Pxhere

Het afwasmiddel dat normaal gesproken voor de afwas wordt gebruikt, is ook zeer effectief voor het verwijderen van vuil en korsten in de badkamer. Porseleinen sanitair zal glanzen door het effect van afwasmiddel en opgehoopte resten zullen verdwijnen. 

De delicate werking maakt het geschikt voor elk oppervlak. Er bestaat geen risico dat materialen worden aangetast, het kan worden gebruikt op hout, marmer, graniet en meer, het maakt oppervlakken niet dof en kan gemakkelijk worden weggeveegd. 

Kortom, een echt geheim dat je zal helpen bij je dagelijkse klusjes. Wist je dat je het op al deze manieren kunt gebruiken?

Advertisement