9 geweldige manieren om de garage te reorganiseren met geperforeerde panelen

door Natasja

09 Mei 2023

9 geweldige manieren om de garage te reorganiseren met geperforeerde panelen
Advertisement

Geperforeerde panelen zijn echt een waardevolle bondgenoot en een heel slimme oplossing om verschillende delen van het huis netjes te houden. Dit uitzonderlijke hulpmiddel om ruimtes te organiseren door gebruik te maken van het oppervlak van muren, is oorspronkelijk ontstaan in de context van werkplaatsen, waar het opbergen van werkgereedschap op zijn plaats echt onmisbaar is.

Later heeft het gebruik ervan zich ook gevestigd in andere omgevingen zoals de woning, waar ze uitgebreid kunnen worden gebruikt in elke hoek, mede dankzij een snufje creativiteit. Het deel van het huis waar ze het meest opleveren is echter dat wat bij uitstek het rijk van de chaos is, namelijk de garage.

Hier volgen enkele nuttige tips over hoe je de garageruimte doeltreffend kunt organiseren met geperforeerde panelen.

Advertisement

Een eerste idee voor het gebruik van het geperforeerde paneel in de garage kan zijn om een muur te creëren die gewijd is aan je hobby's en sporten die je beoefent. Als je alles bij de hand hebt, kun je je nog beter aan je passies wijden wanneer je maar wilt.

Advertisement

Voor het meer traditionele gebruik van het geperforeerde paneel, namelijk het opbergen van onder meer gereedschap en werkinstrumenten, kan je denken aan het ophangen van kleine doosjes waarin spijkers, schroeven en kleine voorwerpen per categorie kunnen worden opgeborgen.

Een techniek om hamers op te hangen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gepakt en opgeborgen, is het aanbrengen van parallelle haken die uit de muur steken, zoals bijvoorbeeld in winkels.

Een meer huiselijk maar nuttig en slim idee zou kunnen zijn om blikken opnieuw te gebruiken en op het paneel te bevestigen als bakjes om verschillende soorten gereedschap te scheiden.

Het voordeel van een volledig met geperforeerde panelen beklede wand is uiteraard dat je de volgorde en organisatie van het gereedschap optimaal kunt beheren volgens criteria die je zelf kunt kiezen. Sommigen plaatsen gereedschappen in aflopende volgorde, anderen sorteren ze op kleur of vorm, enzovoort. Elke wand kan worden beheerd en georganiseerd volgens jouw behoeften.

Advertisement

Voor een nog beter georganiseerde en overzichtelijke kamer, ongeacht de spullen die je er moet opbergen, kun je denken aan het vullen van de helft van de muur met het geperforeerde paneel en de helft eronder met een ladekast. De gewonnen ruimte zal dubbel zo groot zijn en de orde zal nog onberispelijker zijn.

Een positieve kant van een muur met geperforeerde panelen is dat je er van alles aan kunt ophangen. Als het vloeroppervlak beperkt is, kun je er bijvoorbeeld fietsen aan ophangen.

Advertisement

Tuingereedschap is een ander soort voorwerp dat vaak in de garage wordt opgeborgen. Voor wie hier echt van houdt en veel materiaal te organiseren heeft, kan het geperforeerde paneel een uitstekende oplossing zijn.

Ten slotte is een goede manier om het nut van geperforeerde panelen in de garage te benutten, het ophangen van alles wat nodig is om een wasruimte in te richten, mits de garage natuurlijk schoon en niet vochtig is.

Heb jij de ongelooflijke veelzijdigheid van geperforeerde panelen al ervaren?

Advertisement