8 ongelooflijke ideeën om de ruimte onder de spoelbak of wastafel te reorganiseren

door Natasja

24 April 2023

8 ongelooflijke ideeën om de ruimte onder de spoelbak of wastafel te reorganiseren
Advertisement

De ruimte onder de spoelbak of wastafel heeft bijna altijd onbenut potentieel, want het is een ruimte die we allemaal zien als een plek om nuttige dingen op te bergen, maar waar we niet genoeg zorg aan besteden.

Dat is een grote fout, want door beter te zorgen voor netheid en organisatie kun je veel ruimte krijgen om spullen op te bergen om de chaos van de keuken of badkamer weg te nemen. De spoelbak of wastafel, kortom, kan een echte hulpbron worden.

We tonen je hieronder enkele zeer nuttige tips om dit eenvoudig te realiseren.

Advertisement

In een ruimte onder de spoelbank of wastafel met planken is een bijzonder effectieve truc om dozen en manden op een rij te zetten voor wat moet worden opgeborgen.

Advertisement

Als het gaat om de ruimte onder de wastafel in de badkamer, kan de tip worden verbeterd door doorzichtige dozen te gebruiken waarin je kunt zien wat erin zit en zo beter kunt opruimen en organiseren.

Een mechanisme voor het plaatsen van uittrekbare houders is wat nodig is, vooral wanneer het gaat om een smalle, krappe ruimte waaruit het moeilijk is om spullen eruit te halen en nog minder gemakkelijk om ze weer op te ruimen.

Hetzelfde mechanisme kan niet alleen worden gebruikt voor uittrekbare laden en dozen, maar ook voor roosters met afvalbakken voor gescheiden inzameling.

En kleine planken, opbergmanden en zelfs kleine droogrekken waar lappen en vaatdoeken kunnen ook uittrekbaar zijn.

Advertisement

Een alternatief voor uittrekbare bakken en planken is datgene wat je nodig hebt aan de binnenkant van elke deur te plaatsen, zodat je bij het openen ervan hebt wat je nodig hebt. Een voorbeeld hiervan is het afvalbakje voor gft-afval en alles wat je voortdurend bij de hand moet hebben.

Een zelfgemaakte maar niettemin geniale en zeer nuttige oplossing is het bevestigen van wasknijpers aan de binnenkant van het deurtje, dat op hun beurt dienen om gebruiksvoorwerpen en voorwerpen van uiteenlopende aard aan op te hangen. Handschoenen en theedoeken, waarvan je na gebruik nooit weet waar je ze moet laten, zijn hiervan een perfect voorbeeld.

Advertisement

En, tenslotte, een ongewoon maar ongelooflijk geniaal idee is om in de ruimte onder de spoelbak een rolhouder te plaatsen voor vuilniszakken, aluminiumfolie, keukenpapier, huishoudfolie en alles wat in de keuken vaak nodig is.

Welke van deze oplossingen past volgens jou het beste bij jouw behoeften?

Advertisement