10 goed gevonden oplossingen waarmee je de garage onberispelijk goed kan indelen

door Skip

11 Augustus 2022

10 goed gevonden oplossingen waarmee je de garage onberispelijk goed kan indelen
Advertisement

Het is een gegeven dat een geordende garage of garagebox hebben voor velen moeilijk is. De garage is, voor bezitters ervan, dé plek is waar vaak zaken die je niet regelmatig of direct nodig hebt, oude dingen die je uit nostalgie niet weg wil doen, zich gaan ophopen. Om dan nog niet te denken aan allerlei gereedschap en attributen. De kans bestaat dat je straks de situatie niet meer in de hand hebt en je door de bomen het bos niet meer ziet en je niks meer kan vinden op het moment dat je het nodig hebt.

Er zijn talloze manieren om je garage goed georganiseerd te houden en heeft dit ook te maken met de beschikbare ruimte en de kenmerken van de garagebox zelf. Je kan bij speciaalzaken terecht voor snelle handige oplossingen of je kan aan het recyclen slaan en de ruimtes met wat vernuft en creativiteit gaan indelen. Hieronder vind je een aantal slimme oplossingen.  

Advertisement

Dozen zijn een klassieker wanneer het aankomt op allerlei soorten reorganisatie. In dit geval kunnen een aantal hermetisch afsluitbare dozen, van vochtbestendig materiaal echt enorm helpen om datgene wat moet heringedeeld worden een plek te geven. Wellicht kan je plaklabels gebruiken waar je op zet wat er in de dozen zit.

Advertisement

Die goeie oude pallet schiet ons ook weer te hulp wanneer we de garage gaan reorganiseren. Hij lijkt er wel voor gemaakt te zijn om schoffels, palen, harken bezems en dergelijke te huisvesten.

Spanbanden met haken die zijn te krijgen bij de doe-het-zelf-zaak kunnen handig zijn om een soort kooi te maken waar je ballen of kleine voorwerpen in kan bewaren die je makkelijk kwijtraakt.

Als je weinig ruimte hebt is het belangrijk dat je op een of andere manier toch extra weet te vinden. Hier verschijnen dan entresols ten tonele. Wanneer die mazen bevatten, vaak van metaal, kan je er van alles op kwijt en aan hangen zoals fietsen en al het overige wat je kan ophangen. 

Gebruik de binnenkant van deuren om tangen schroevendraaiers en soortgelijk gereedschap op te bergen als je verder geen ruimte meer hebt.

Advertisement

Wil je een grote hoeveelheid schroeven en bouten georganiseerd houden kan je proberen een heel eenvoudig organisatiesysteem te maken. Maak potdeksels van glas of plastic vast aan houten planken die je kan zwenken. Als je eenmaal gepakt hebt wat je nodig hebt schroef je de pot weer vast. 

Voor een wat minder professioneel en geïmproviseerd, maar daarom niet minder organisatiesysteem bevestigd aan de muur met spijkers zijn gehalveerde plastic flessen prima opbergplekken voor je antributen.   

Advertisement

Nog een voorbeeld waar je een doe-het-zelf bewaarsysteem van kan maken. Gebruik plastic jerrycans die aan een zijde open zijn. Zo kan je uiterst handig zaken apart houden.

Als je het doe-het-zelf-virus te pakken hebt en je hebt een wand nodig die op klassieke wijze is uitgerust en waaraan je dingen kan ophangen, kan je een kurkenwand maken zo groot als nodig is en je helemaal uitleven.

Advertisement

En tot slot wandstellingkasten van hout of metaal, altijd handig en ruimtebesparend en zijn echt een must bij het inrichten van garages en kelders.

Nou, ook al heb je misschien het idee dat jouw garage een grensgevalletje is qua wanorde, weet dat er talloze makkelijke manieren zijn om die situatie te verhelpen. Het is een kwestie van gemotiveerd blijven en na blijven denken.

Advertisement