10 uitstekende voorbeelden van recycling om de badkamer met smaak en creativiteit in te richten

door Natasja

14 Juli 2022

10 uitstekende voorbeelden van recycling om de badkamer met smaak en creativiteit in te richten
Advertisement

De badkamer is soms de kamer in huis die we vergeten. In werkelijkheid is het een zeer belangrijk deel van de huiselijke ruimte, die we veel gebruiken maar waarvan we de esthetische kenmerken en de inrichting weinig belangrijk vinden. Wat we meestal belangrijk vinden in de badkamer is dat hij schoon en opgeruimd genoeg is zodat we alles wat we nodig hebben gemakkelijk kunnen vinden en gebruiken.

Toch is er maar weinig nodig om praktisch nut te combineren met een zekere esthetische verfijning. En dat kan zonder veel geld uit te geven aan meubels en inrichtingsaccessoires. De kunst van het recyclen en van het DIY kan je helpen bij deze en vele andere gelegenheden. Met een paar creatieve tips wordt het omtoveren van onverwachte alledaagse voorwerpen in praktische en mooie badkameraccessoires kinderspel. Hier hebben we er een paar speciaal voor jou geselecteerd.

Advertisement

Een perfect badkamermeubel, waarin je alles kunt opbergen wat je nodig hebt voor persoonlijke hygiëne en momenten van ontspanning, verkrijg je door een paar houten kisten samen te voegen. Wat wij fruitkratten noemen, geverfd in de kleur die het best bij je badkamer past en boven elkaar geplaatst, is een oplossing die stijl, gemak en een zeer lage kosten combineert.

Advertisement

Als je een kleine badkamer hebt, kan een uitstekende ruimtebesparende oplossing een oude houten ladder zijn die wordt bevestigd aan de muur boven het toilet dat gewoonlijk niet wordt gebruikt. Doordat het meubel smal is in de breedte en in de diepte, past het perfect in kleine ruimten, met behoud van het kenmerk dat er oppervlakken zijn waarop kleine voorwerpen kunnen worden opgeborgen. Deze oppervlakken zijn natuurlijk de sporten die, als ze vlak genoeg zijn, uitstekende planken vormen.

Een smallere ladder daarentegen, die naast een douche of badkuip wordt geplaatst, kan een zeer originele handdoekhouder worden.

En waarom geen rieten manden gebruiken voor een meer country chic stijl? Ze hebben het voordeel dat ze licht en hanteerbaar zijn, zodat je ze overal kunt plaatsen en stapelen wanneer je maar wilt. En ze lenen zich voor alles, van toiletpapier tot handdoeken.

Hetzelfde gebruik van manden kan worden gemaakt van de fruitkratten die we hierboven al hebben gezien. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt om een stellingkast te creëren, maar ook afzonderlijk, door ze overal neer te zetten en alles op te bergen wat je nodig hebt. Door ze in de juiste kleuren te schilderen, worden ze perfect en aangepast aan ieders behoeften.

Advertisement

Een ander slim en zeer origineel idee is om ongebruikte glazen potten te gebruiken als tandenborstelhouders of bakjes waarin make-up, wattenstaafjes, wattenschijfjes en al die kleine spullen die in een badkamer te vinden zijn, kunnen worden opgeborgen. Om alles handiger te maken en beter aan de ruimte aan te passen, kun je ze misschien aan een houten plank bevestigen die aan de muur is bevestigd, of rechtstreeks aan de muur zelf met haken of speciale steunen.

Een zeer ongewone staande toiletpapierhouder zou een mooie rieten mand kunnen zijn waarvan het ontwerp het mogelijk maakt de binnenkant te gebruiken voor het opbergen van de toiletpapiervoorraad en het handvat als rolhouder. Een ongewoon maar nuttig idee en erg mooi om naar te kijken.

Advertisement

Heb je er wel eens aan gedacht om glazen chocolaatjes- of koekjeshouders te gebruiken als houders voor de badkamer? Als je ongebruikte houders hebt, probeer dat dan eens. Je geeft de badkamer een vleugje elegantie en verfijning dat je misschien niet verwacht.

Oude conserven- en jamblikken kunnen, in plaats van te worden weggegooid, prachtige zeepdispensers worden, nuttig ter vervanging van de zeepdispensers die je koopt. Naast de esthetiek van de badkamer zal ook het milieu er baat bij hebben, omdat er veel minder plastic zal worden gebruikt.

Advertisement

Om terug te komen op de rieten manden, altijd veelzijdig en nooit uit de mode, kun je ze zelfs aan de muur bevestigen en er handdoekhouders van maken. Speel met kleur- en vormcontrasten en de badkamer zal echt worden zoals jij wilt.

De tips en ideeën voor het inrichten van de badkamer met weinig kosten en veel creativiteit kunnen nog veel meer zijn, voor alle smaken en alle budgetten. Maar we zullen het bij deze paar suggesties laten. Je creatieve geest zal voor de rest zorgen.

Advertisement