10 verbazingwekkende ruimtebesparende ideeën om elk hoekje van een kleine badkamer te benutten

door Natasja

07 September 2022

10 verbazingwekkende ruimtebesparende ideeën om elk hoekje van een kleine badkamer te benutten
Advertisement

Veel mensen klagen dat ze een te kleine badkamer en zoveel spullen hebben dat ze niet weten waar ze die moeten laten. Er zijn zo veel persoonlijke bezittingen en huishoudelijke en persoonlijke hygiëneproducten die we gewoonlijk in de badkamer bewaren.

En zo kan de ruimte van een niet bijzonder grote badkamer soms onvoldoende blijken voor de behoeften van een gezin of zelfs van een persoon alleen.

De mogelijke ruimtebesparende oplossingen zijn echter talrijk. We tonen je er hieronder enkele oplossingen, waaruit je hopelijk inspiratie kunt halen.

Advertisement

Het is een goed eerste idee om fruitdozen aan de muur te bevestigen als planken, waarin je toiletpapier, handdoeken, enz. kunt opbergen. Doordat ze kunnen worden opgehangen, kun je gebruik maken van elke vrije muur die je hebt.

Advertisement

Smalle planken, opgehangen aan met macramé bewerkte draden, zijn een uitstekende decoratieve en ruimtebesparende oplossing.

Er zijn verschillende soorten bakjes en houders voor badkameraccessoires en -producten te koop. Sommige zijn speciaal gemaakt voor shampoo en douchegel en het is heel handig om ze op de douchewand te plaatsen of direct aan de douchekop te hangen, als er weinig ruimte is en je niet nog meer planken en schappen wilt verspillen.

En als je ook muren vol spullen heeft, kun je denken aan het ophangen van steunen en bakken aan de achterkant van de deur.

Een houder voor toiletpapier rechtstreeks aan de afvoerbak bevestigen lijkt misschien een extreme oplossing, maar er zijn badkamers die zo klein zijn dat zelfs dit idee essentieel en handig wordt.

Advertisement

En dan zijn er nog de klassieke rekken die in het onderste deel van de gootsteen worden geplaatst. De houten exemplaren hebben het voordeel dat ze op maat kunnen worden gezaagd om zoveel mogelijk ruimte te benutten zonder de ruimte te veel te belasten.

Met rechtopstaande steunen, van hout of ander materiaal, zoals die op de foto, kun je veel opgerolde handdoeken stapelen zonder dat je je toevlucht moet nemen tot grote planken of kasten.

Advertisement

Wat denk je van een houten kolom, die ook van pallets gemaakt kan worden? Hij is hoog en smal, kan overal worden geplaatst en kan, indien verdeeld in schappen, zowel toiletpapier als opgerolde handdoeken bevatten.

En dan is er ook nog het klassieke uittrekbare verticale rek, die ook in andere delen van het huis zeer populair is als ruimtebesparende oplossing. Het is erg functioneel en handig.

Advertisement

Tenslotte is hier een oplossing die geïnspireerd is door creatief recyclen, maar even ongelooflijk ruimtebesparend is: de oude ladder wordt hergebruikt als muurkast.

Zou je een van deze ideeën voor je badkamer proberen?

Advertisement