Let op deze 13 dingen die insecten of knaagdieren in je huis kunnen aantrekken

door Natasja

25 April 2023

Let op deze 13 dingen die insecten of knaagdieren in je huis kunnen aantrekken
Advertisement

Insecten, ongedierte, slangen, grasslangen, muizen en andere knaagdieren zijn meestal nogal ongewenste bewoners in een bewoond huis. Het zijn echter gasten die, hoe slecht ze ook worden getolereerd, in elk type woning kunnen binnensluipen, vooral bij aanwezigheid van oorzaken en omstandigheden die hen aantrekken en hun verspreiding vergemakkelijken.

Vaak worden deze omstandigheden in verband gebracht met rommel en slechte hygiëne, maar ze kunnen ook gemakkelijk aan iets anders worden toegeschreven. Wij hebben voor een lijst samengesteld van factoren waarop je moet letten als je ongewenste verrassingen en ongewenste gasten wilt voorkomen.

De meest bekende vind je hieronder.

Advertisement

1. Vuile afwas

1. Vuile afwas

EpicCliche/Reddit

Elke vorm van voedsel of restjes is een onvermijdelijke potentiële uitnodiging voor insecten en knaagdieren. Onmiddellijk na elke maaltijd de afwas doen en de keuken en het fornuis vaak schoonmaken is natuurlijk een goed idee om onaangename verrassingen te voorkomen.

Advertisement

2. Rijp fruit buiten de koelkast

2. Rijp fruit buiten de koelkast

Sonnyk04/Reddit

Fruit dat buiten de koelkast ligt te rijpen is ongetwijfeld gezonder en lekkerder, maar het trekt veel insecten aan, vooral muggen.

3. Vuil rooster

3. Vuil rooster

Loud_Wallaby737/Reddit

Een rooster in de tuin, die na de barbecue vuil wordt achtergelaten, kan alleen maar insecten en andere dieren aantrekken die, onvermijdelijk, van buitenaf gemakkelijk het huis kunnen binnendringen.

4. Gebroken leidingen

4. Gebroken leidingen

Reddit

De meest ongewenste en vervelende insecten zoals zilvervisjes, kakkerlakken en andere hebben vochtigheid als hun favoriete omgeving. Als er leidingen kapot zijn, is het vooral raadzaam om de reparaties snel uit te voeren en de gevolgen te verhelpen, eventueel met behulp van een ontvochtiger.

5. Slecht onderhouden tuin

5. Slecht onderhouden tuin

Imgur

Een slecht onderhouden tuin met hoog gras als gevolg is een van de belangrijkste oorzaken van insecten of andere vervelende dieren in huis.

Advertisement

6. Compostering

6. Compostering

zeztomstwnt/Reddit

Composteren is een geweldig idee om afval te recycleren en de bodem te bemesten, maar het kan door insecten en knaagdieren als een uitstekende maaltijd worden gezien. De meest praktische en effectieve oplossing is om het op te slaan in gesloten bakken ver genoeg van de ingang of ramen van het huis.

7. Onverzorgde huisdieren

7. Onverzorgde huisdieren

buffalo171/Reddit

Huisdieren zijn fantastisch en een ongelooflijke bron van genegenheid en kameraadschap, maar als ze niet goed worden verzorgd, kunnen ze een doelwit en drager zijn voor insecten en ongedierte. Daarom is het altijd raadzaam zorgvuldig voor hun, ook voor onze gezondheid, te zorgen.

Advertisement

8. Niet afgedekte schoorsteen

8. Niet afgedekte schoorsteen

Imgur

Een gemakkelijke toegangsweg voor muizen, wasberen en andere knaagdieren kan een onbedekte schoorsteen zijn. Het is een nuttige gewoonte om deze met gaas te bedekken en van tijd tot tijd te inspecteren, vooral in de tijd van het jaar waarin deze gebeurtenissen het meest waarschijnlijk zijn.

9. Open garage of souterrains

9. Open garage of souterrains

brown_dog_anonymous/Reddit

Het vaak openlaten van garages of souterrains is een andere manier waarop ongewenste gasten het huis en je bezittingen kunnen binnensluipen. Ook hier is extra voorzichtigheid geboden.

Advertisement

10. Beschadigde horren

10. Beschadigde horren

pezmonstah/Reddit

Horren voor deuren, ramen en balkons zijn een goede bescherming tegen insecten. Dat zijn ze niet meer als ze beschadigd zijn en dat gebeurt vaak. Door ze regelmatig te controleren kunnen ze hun functionaliteit en doeltreffendheid behouden.

11. Lichten in de tuin

11. Lichten in de tuin

Lord_Maren/Reddit

Een verlichte tuin op zomeravonden is een van die dingen die niemand bereid is op te geven, omdat de sfeer die het creëert echt bijzonder is. Maar het is goed om er rekening mee te houden dat het een grote bron van ongewenste insecten van allerlei aard is en daarom de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Advertisement

12. Vochtige of afbladderende muren

12. Vochtige of afbladderende muren

Imgur

Muren die afbladderen door vocht zijn een broedplaats voor zwammen, schimmels, zilvervisjes, termieten en andere insecten, die zeer onaangenaam zijn om tegen te komen.

13. Vuil beddengoed

13. Vuil beddengoed

ufamizm/Reddit

En dan is er nog het beddengoed, een andere vergaarbak van bacteriën en schimmels, dat onvermijdelijk ook insecten en ongedierte van uiteenlopende aard kan aantrekken. Regelmatig verschonen is een van de meest aanbevolen gewoonten voor ieders welzijn.

Met welke van deze factoren houd jij al rekening in de strijd tegen insecten en knaagdieren?

Advertisement