Een teentje knoflook en wat afwasmiddel: ontdek waar dit handige mengsel voor is

door Natasja

10 Augustus 2023

Een teentje knoflook en wat afwasmiddel: ontdek waar dit handige mengsel voor is
Advertisement

Hoeveel producten heb je in huis en benut je ze misschien niet helemaal? Het antwoord is zeker: veel, en ze vaak gebruiken zonder te weten dat ze een fundamenteel hulpmiddel kunnen zijn in allerlei situaties is echt jammer, want je zou een echte 'schat' in handen kunnen hebben die je helaas niet goed gebruikt.

Toch zorgen de samenstellingen en eigenschappen van bepaalde producten ervoor dat hun gebruik geenszins beperkt is, maar integendeel gevarieerd, praktisch en met onverwachte resultaten. Het gaat er tenslotte om dat je ze kent, en dit artikel laat dat zien. Waar hebben we het over? Over twee 'ingrediënten' die in de keuken van elk huis te vinden zijn en die, wanneer ze worden gecombineerd, een zeer nuttige vondst kunnen opleveren voor het oplossen van een op zijn zachtst gezegd zeer vervelend probleem.

Advertisement
Wallpaperflare - not the actual photo

Wallpaperflare - not the actual photo

Wie vindt het leuk om een huis vol insecten te hebben? We weten zeker dat weinigen 'ik' zouden antwoorden. Om de een of andere reden komen deze dieren ons altijd een bezoekje brengen, vooral in de warmere maanden van het jaar, en dat is helemaal niet prettig. Of het nu mieren, vliegen of muggen zijn, onze reactie is altijd hetzelfde: we voelen ons geïrriteerd en proberen het probleem op te lossen, ook al is dat meestal helemaal niet gemakkelijk en zelfs niet goedkoop.

Dus kopen we de ene insecticide na de andere, in de hoop dat we het kunnen oplossen, maar niet wetende dat we dat kunnen doen met een heel eenvoudige, goedkope en betaalbare oplossing. Je hebt maar twee ingrediënten nodig, namelijk afwasmiddel en een paar tenen knoflook, om het in de praktijk te brengen.

Wat hebben deze twee elementen met elkaar te maken? Hoewel het misschien vreemd klinkt, is deze combinatie echt effectief in het maken van een echt insecticide, te gebruiken in plaats van de beruchte winkelproducten. Het is een van oorsprong Japanse methode die echt het proberen waard is.

De procedure is eenvoudig. Je kookt de knoflookteentjes in een pan met water en als je klaar bent, voeg je het afwasmiddel toe (en als je wilt, een beetje azijn). Als je een vloeibaar mengsel eenmaal hebt verkregen, kun je het, om het praktisch te gebruiken, gewoon in een spuitfles doen, die je vervolgens kunt gebruiken waar je denkt dat het het meest nuttig en geschikt is, gezien de aanwezigheid van insecten.

Advertisement
Creativo

Creativo

Met dit product, dat je helemaal zelf hebt gemaakt, kun je op verschillende manieren geld besparen, omdat het een effectiviteit garandeert die erg lijkt op die van veel producten die je in de winkel kunt kopen maar ook veel geld kosten. Maar behalve geld bespaar je met dit mengsel van knoflook en afwasmiddel ook de aankopp van verschillende insecticiden voor de verschillende soorten insecten die je weg wilt houden: eenmaal gespoten is het nuttig voor veel insecten, zonder dat je ongediertebestrijdingsbedrijven moet inschakelen.

We hebben dus geleerd hoe we een waardevol en krachtig DIY insecticide kunnen maken, te beginnen met knoflook en afwasmiddel - en als je wilt ook azijn. Het is goed om deze truc in gedachten te houden en, mocht de geur van dit mengsel te sterk zijn, dan kun je het temperen met een paar druppels etherische olie, van het type dat je maar wilt. Het probleem van insecten in huis is wijdverspreid, maar dankzij oplossingen zoals deze kun je fundamentele en eenvoudige hulp krijgen.

Heb jij wel eens geprobeerd om een soortgelijke samenstelling te maken?

Advertisement