5 laurierblaadjes in huis: ontdek de truc om van kakkerlakken af te komen

door Natasja

04 September 2023

5 laurierblaadjes in huis: ontdek de truc om van kakkerlakken af te komen
Advertisement

Hoe vaak heb je niet ontdekt dat je met een eenvoudig natuurlijk middel huishoudelijke problemen kunt oplossen die je misschien al jaren dwarszit? Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat je altijd je toevlucht moet nemen tot externe experts of chemische en bijzonder dure producten: de oplossing is vaak eenvoudig en voorhanden.

Het kan gebeuren dat je huis wordt overspoeld door onverwachte en ook nogal onwelkome 'gasten', en wanneer je je dit realiseert, beginnen de problemen en doe je er alles aan om ze weg te houden. In dit artikel willen we het hebben over kakkerlakken, insecten die - daar zijn we zeker van - niemand ooit in huis zou willen zien. Maar wat te doen als je ze toch aantreft? We gaan je zeker een volledig natuurlijke, uitprobeerbare middel beschrijven. Laten we het ontdekken.

Advertisement
Pickpik

Pickpik

Als er 'gasten' zijn die je echt niet in huis wilt hebben, dan zijn het wel kakkerlakken. Deze insecten zijn echt de ergste nachtmerrie van iedereen die een gezonde, schone en probleemloze woonomgeving wil, en kunnen zelfs voor meer problemen en spanning zorgen dan muggen, spinnen of mieren.

Een van hun kenmerken is dat ze bijzonder lastig zijn en, tot op zekere hoogte, hardnekkig, want als je ze in huis aantreft, kun je er bijna zeker van zijn dat ze niet alleen op één bepaalde plek aanwezig zijn. Het is zelfs niet eenvoudig om te begrijpen hoe je ze in bedwang kunt houden, omdat ze werkelijk in staat zijn om de meest uiteenlopende paden te kiezen om zich een weg door de kamers te banen. Kieren, stopcontacten, afvoeren, vochtige situaties: als kakkerlakken op zoek zijn naar voedsel, kunnen ze letterlijk een woning binnendringen. Nogal alarmerend, niet? Maar als ze toch zijn binnengedrongen, hoef je niet te wanhopen, want zelfs in dit geval kun je ze weghouden en uitroeien met een 100% natuurlijk middel, namelijk laurierbladeren.

Advertisement
Creativo

Creativo

Misschien zijn maar weinig mensen op de hoogte van deze methode, maar het is een oude truc waarbij laurier wordt gebruikt, een aromatische en officinale plant die werkelijk rijk is aan heilzame en geneeskrachtige eigenschappen en veel praktische toepassingen heeft. De bladeren van dit kostbare natuurlijke element kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt, van koken tot persoonlijke gezondheid en huismiddeltjes.

Hoe kan laurier gebruikt worden tegen kakkerlakken? Dat is heel eenvoudig: maak een aftreksel van de bladeren, je hebt er maar vijf van nodig. Nadat je het water aan de kook hebt gebracht, voeg je ze toe en laat je ze ongeveer 10-15 minuten weken. Daarna neem je vloeistof en doe je die in glazen of kommen die je in de binnen- en buitenhoeken van het huis plaatst. De voordelen? Ze houden de vervelende kakkerlakken weg, die de geur van laurier niet kunnen verdragen, terwijl ze voor ons een heerlijke luchtverfrissers zijn!

Heb je ooit te maken gehad met kakkerlakken in huis? Als je helaas 'ja' hebt geantwoord, is dit systeem misschien iets voor jou en kan het ook nuttig zijn om het probleem te voorkomen, zodat het niet te laat is. Het is eenvoudig, natuurlijk, goedkoop en doeltreffend: klaar om het te proberen?

Advertisement