Maak zelf deze 4 makkelijke schoonmaakproducten voor thuis

door Skip

01 September 2023

Maak zelf deze 4 makkelijke schoonmaakproducten voor thuis
Advertisement

Het huis schoonmaken is een dagelijkse verplichting waar niemand onderuit kan komen, tenzij je een schoonmaakster kan veroorloven aan wie je het hele gebeuren kan uitbesteden. Voor de schoonmaak worden er talloze middelen en accessoires gekocht die je het leven er makkelijker op maken en je het werk daardoor ook sneller kan afronden.

Er zijn echter niet altijd zo veel producten nodig om tot een goed schoon en ontsmet huis te komen. Met natuurlijke middeltjes zijn vaak vergelijkbare zo niet betere resultaten te halen dan met chemische producten, met als extra voordeel dat ze niet gevaarlijk zijn voor onze gezondheid en ook niet slecht zijn voor de aarde. Daarnaast zijn deze middelen heel erg veelzijdig spaart dat dus veel ruimte in opbergkasten omdat je al die flacons niet nodig hebt.

Hieronder laten wij je 4 simpele trucs zien die je zelf ook kan uitvoeren wanneer je je huis gaat schoonmaken zonder chemicaliën.

1. Multifunctionele bolletjes

1. Multifunctionele bolletjes

Creativo/Facebook

Kaliumzeep is recentelijk weer in opkomst vanwege z'n enorme veelzijdigheid. Van een zeepblok kan je bijvoorbeeld handige bolletjes maken die voor meerdere doeleinden zijn te gebruiken:afwasmiddel; wc-reiniger; geurverfrisser voor kasten en vuilnisbakken; vloerreiniger en nog veel meer.

De bolletjes maken is heel erg simpel:snijd het zachte zeepblok in kleine stukken, je kan het opdelen in 28 stukken. Draai er vervolgens bolletjes van en bedek ze met talkpoeder zodat ze niet aan elkaar gaan kleven wanneer ze met elkaar in contact komen. Bewaar de bolletjes in een glazen pot en gebruik ze wanneer je wilt.

Advertisement

2. WC-tabletten

2. WC-tabletten

Creativo/Facebook

De wc schoonmaken geeft een goed gevoel en moet dagelijks gebeuren. Daarom is het handig producten te hebben waardoor het minder tijd kost, sterker nog, dit is pure noodzaak. Je kan handige tabletten maken die aanslag in de wc aanpakken en hem reinigen. Gooi er 's avonds een in de pot en laat de hele nacht inwerken. Je maakt hem met 3 simpele natuurproducten.

Meng in een schaaltje 3 eetlepels baking soda en een eetlepel citroenzuur, voeg dan een eetlepel afwasmiddel toe en meng zorgvuldig totdat er een gelijkmatige pasta ontstaat. Plaats het mengsel vervolgens in ijsblokvormen en laat aan de lucht drogen. Zo krijg je pastilles die handig in het gebruik zijn en die je kan bewaren in een kom of trommeltje in de badkamer naast je wc.

Bekijk onze tutorial voor recepten van andere interessante reiningsmiddelen en geurverwijderaars.

Advertisement