Waarom wasverzachter op toiletpapier gieten? We leggen het je uit

door Natasja

13 Augustus 2023

Waarom wasverzachter op toiletpapier gieten? We leggen het je uit
Advertisement

Toiletpapier werd pas halverwege de vorige eeuw in het Westen uitgevonden, maar werd in het Oosten al gebruikt sinds 1300. Het is een van de dingen waar we niet meer zonder kunnen in onze huizen. Sinds de uitvinding is het in feite een onmisbaar accessoire voor onze hygiëne.

De uitvinding van wasverzachter is iets recenter; katoenen stoffen werden ooit zachter gemaakt door mengsels van zeep en olie te gebruiken, die een gladde laag op de stof achterlieten. Pas halverwege de vorige eeuw vond de textielindustrie wasverzachter uit om elektrostatische ladingen te verminderen en de textuur van stoffen te verbeteren.

Beide producten, die normaal gesproken alleen worden gebruikt voor het doel waarvoor ze zijn uitgevonden, kunnen echter op talloze andere manieren worden gebruikt. Als ze met elkaar worden gecombineerd, kunnen ze bijvoorbeeld heel nuttig zijn in huis. Laten we eens kijken hoe.

Advertisement
Creativo

Creativo

Je kunt een heel handig schoonmaakmiddel maken door toiletpapier en wasverzachter te combineren, en we leggen uit hoe.

Neem eerst een rol toiletpapier en verwijder heel voorzichtig de kartonnen interne rol. Vul nu een kom met een mengsel van 100 ml water, 50 ml alcohol en 15 gram baking soda. Meng grondig en voeg dan een schepje wasverzachter toe. Wanneer het mengsel perfect gemengd is, leg je de toiletpapierrol op een diep bord en giet je de geprepareerde oplossing eroverheen.

Doe de geprepareerde rol in een bak; je hebt nu een paar uitstekende reinigingsdoekjes gemaakt om het hele huis mee schoon te maken. Sanitaire doekjes, keukens, tafels en meubels zullen altijd perfect schoon zijn dankzij dit papier. De alcohol en bicarbonaat hebben een reinigende en ontsmettende werking, terwijl de wasverzachter een aangename geur achterlaat.

Maar de toepassingen van wasverzachter houden hier niet op: de antistatische eigenschap maakt het bijvoorbeeld een zeer nuttig schoonmaakmiddel voor glas, maar ook voor de vloeren. Je kunt het ook gebruiken om stickers te verwijderen, aangekoekte pannen en braadpannen schoon te maken, kwasten te wassen terwijl ze zacht blijven en houten meubels te polijsten.

Je wilt dit middel toch ook gelijk proberen?

Advertisement