12 originele ideeën die je kan gebruiken om lelijke dingen in huis te verstoppen

door Skip

31 Augustus 2023

12 originele ideeën die je kan gebruiken om lelijke dingen in huis te verstoppen
Advertisement

In huis zijn veel dingen en spullen onmisbaar als je een beetje comfortabel wilt leven. Maar dan is er gelijk ook de mogelijkheid dat dit de harmonie in ruimtes om zeep kan helpen doordat het interieur dan niet goed uit de verf komt. Wasmachines, verwarmingselementen, kliko's, snoeren van apparaten, airco-units; allemaal voorbeelden van onmisbare dingen die je gewoon moet hebben thuis, maar vaak heb je dan niet genoeg plek ervoor om ze verdekt op te stellen. Een washok of een opbergplek bijvoorbeeld.

Wat kan je dus doen om ervoor te zorgen dat het esthetisch gezien in balans blijft in je kamers met al deze dingen die een plek moeten hebben? Er zijn veel oplossingen die je kan kiezen, sommige zijn echt goed gevonden. In sommige gevallen zorgen deze oplossingen er ook nog eens voor dat dingen net iets soepeler kunnen verlopen.

Hieronder vind je 12 origineel gevonden ideeën waar deze minder mooie voorwerpen wat kunnen worden verbloemd in huis.

Advertisement

1. Stroomkabels in dozen

Een geniale manier om alle snoeren van apparaten bij elkaar te houden en te verstoppen: ze in een doos, mand of bak stoppen die is afgesloten. Altijd binnen bereik, en toch onzichtbaar.

Advertisement

2. Snoeren met een manteltje eromheen

Als je iets originelers wenst te doen kan je je kabels ommantelen met koord, touwen, of garen. Je zal de kabel niet zien of je er aan ergeren, ze worden ook nog eens een schitterende toevoeging aan het interieur.

3. Snoeren aan meubels bevestigen

Je kan ook overwegen om stekkerdozen te monteren aan meubels en de kabels langs de rand te laten lopen. Als je alles dezelfde kleur maakt gaan ze perfect op in het interieur.

4. Verbergen van airconditioning

Airco-units zijn super handig maar wat zijn het toch lelijke dingen hè? Je kan interne units verbergen achter deurtjes, dan raakt hierdoor de gezelligheid niet verstoord en ook niet de harmonie tussen de meubels die je zorgvuldig hebt uitgekozen.

5. Airco-units in bloembakken ter versiering

Units voor buiten kunnen echt geen mooie dingen zijn om te zien maar kan je ze wel makkelijk verstoppen in bloembakken. De aandacht zal volledig uitgaan naar je prachtige bloemen en zal je klimaatbeheersingsinstallatie helemaal niet te zien zijn.

Advertisement

6. Verwarmingselement of decoratie?

Verwarmingen zouden eigenlijk niet bedekt mogen worden zodat ze altijd maximaal kunnen leveren zonder verspillingen en vervliegen van warmte. Maar als je het goed weet te spelen kan je van je verwarming een mooi decoratief element maken.

7. Bureauverwarming

Ook een klein meubel of bureau kan een perfecte verstopplek zijn voor een verwarmingselement, die zo ongehinderd maar ook ongezien zijn werk zal kunnen doen.

Advertisement

8 Legplanken

Verwarmingselementen in dezelfde kleur schilderen als de wand en er een (wellicht stenen) legplank boven plaatsen is de perfecte oplossing. Dat het een verbloemend effect heeft staat buiten kijf.

9. Ruimte onder de wasbak

Wat dacht je ervan om van je wasmachine om te toveren in een badkamermeubel. Een prima idee om ruimte mee te besparen.

Advertisement

10. Inbouwkast voor wasmachine

Als je ruimte genoeg hebt in je badkamer kan je je wasmachine in een kast plaatsen zodat je altijd alle wasgerelateerde zaken bij de hand (en toch goed verborgen) hebt:manden, wasknijpers, wasrekken wasmiddel alles kan in de kast worden geplaatst bij de wasmachine.

11. Geïntegreerde afvalbak

Afvalbakken zijn toch wel de minst mooie dingen in huis, buiten dat er een vieze geur uitkomt. Je kan de afvalbak verbergen in de keuken door hem in een speciaal daarvoor bedoelde kast te plaatsen. Of als je keuken al geplaatst is kan je een kastje kopen dat goed in de stijl van de keuken past en waar hij dan in kan.

Advertisement

12. Vuilnis dat naar bloemen ruikt

Voor kliko's buiten is de perfecte oplossing juist een omheining te bouwen waar ze in kunnen staan en daar dan boven een bloembak te zetten. Als je er aromatische planten of planten met lekker geurende bloemen plaatst kunnen die mogelijke vieze geurtjes verbloemen!

Kende jij deze oplossingen al? Voor welke oplossingen heb jij thuis gekozen?

Advertisement