Ruiken de meubels muf? Er is een heel eenvoudige truc om de geur te laten verdwijnen

door Natasja

05 Mei 2023

Ruiken de meubels muf? Er is een heel eenvoudige truc om de geur te laten verdwijnen
Advertisement

Open een 2e-hands meubelstuk, of ook een oud en vergeten exemplaar in een hoek van het huis, en je wordt getroffen door een onaangename geur. Vochtigheid of vele andere factoren leiden vaak tot dit effect, maar de truc om het op te lossen is heel eenvoudig! De tweedehandsmarkt is een wereld vol koopjes die iedereen fascineert: in sommige winkels of vlooienmarkten, maar ook online, kun je wonderen opgraven waarvan sommige mensen niet kunnen wachten om ze weg te doen, maar voor anderen kunnen het echt schatten zijn. Vooral als je een beetje restauratievaardigheden hebt, of zelfs als je verder kunt kijken dan het verouderde uiterlijk van een bepaald stuk, en je onmiddellijk de transformatie kunt voorstellen die nodig is om er iets unieks van te maken, klaar om ieders aandacht te trekken.

Wat vervelend als het meubelstuk bij binnenkomst in huis een onaangename geur verspreidt. En hetzelfde kan gezegd worden van die kast die je lange tijd hebt verwaarloosd in een hoek van het huis. Nou, die ergernis kan tot het verleden behoren met een heel eenvoudige methode, zoals die geïllustreerd door creator Shavonne van onceuponabungalow op Instagram.

via onceuponabungalow

 onceuponabungalow/Instagram

onceuponabungalow/Instagram

Je zult aan de hand van de foto's al geraden hebben wat de truc in kwestie is, want echt... het kan niet eenvoudiger dan dit!

Je hoeft alleen maar heel veel krantenvellen te pakken - geen glossy tijdschriften, maar krantenvellen of zelfs de ooit zo poreuze exemplaren van bepaalde folders die vaak in brievenbussen worden achtergelaten - ze een beetje te verfrommelen, zonder te overdrijven, en de meubels ermee te vullen. Het is een beetje zoals wanneer je de krant in je tassen stopt alvorens ze op te bergen, hoewel ze daar vaak meer moet worden samengedrukt. Hier daarentegen hoef je je geen zorgen te maken over het behoud van de vorm van de wikkel, maar hoef je alleen maar het papier de geur te laten absorberen.

Dat kan een nacht duren, of misschien langer, maar dat is het. En als je dan de krant verwijdert en beseft dat de onaangename geur weg is, dan kun je die vellen veilig weggooien bij het papier.

Bekijk de video hieronder om te zien hoe makkelijk het is.

Advertisement

Als je dan een schimmelgeur ruikt, zou je gebruik kunnen maken van de krant door op elk blad een paar druppels essentiële olie van tea tree te gieten. Als je daarentegen alleen de onaagename geur (niet door schimmel en dergelijke ontstaan) wilt vervangen door een aangename geur, kies de geur die je maar wilt, en gebruik die op dezelfde manier!

Advertisement