De handdoekentruc voor een onmiddellijk elegantere en geurigere badkamer

door Natasja

22 Juni 2023

De handdoekentruc voor een onmiddellijk elegantere en geurigere badkamer
Advertisement

Een schone en opgeruimde badkamer is essentieel voor ons welzijn, maar helaas kunnen we door haast en drukke agenda's niet altijd de nodige tijd besteden aan deze ruimte, die onvermijdelijk altijd een beetje een rommeltje wordt, vooral als er veel mensen in het gezin zijn of als er kinderen in huis wonen.

Het komt vaak voor dat handdoeken op het wastafelblad of op het handdoekenrek worden gegooid, en soms zelfs op de grond vallen zodra iemand de badkamer uitloopt.

Vaak, vooral in de winter wanneer de ramen minder vaak openstaan, ontwikkelt de badkamer bovendien een onaangename vochtige geur omdat de handdoeken het vocht in de lucht hebben opgenomen en een vieze geur ontwikkelen.

Hoe krijg je dan een badkamer die altijd netjes en elegant is en lekker ruikt? Laten we de truc van hotels gebruiken die gewone handdoeken gebruiken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Het geheim van veel hotels voor badkamers die er altijd elegant uitzien en lekker ruiken, zit hem in de handdoeken: door ze op de juiste manier te vouwen kan het uiterlijk van de hele kamer in een handomdraai veranderen, van chaotisch en ongezellig naar opgeruimd, gezellig en elegant. Je kunt ervoor kiezen om je handdoeken op twee manieren neer te leggen of op te hangen: gevouwen of opgerold.

  • Bij de eerste manier vouw je de handdoek gewoon in de lengte, hypothetisch verdeel je hem in 3 verticale secties en vouw je de linkerkant 1/3 van het midden naar beneden, dan de rechterkant tot de hoeken op één lijn liggen. Nu hoef je alleen de breedte nog maar twee keer dubbel te vouwen, waarbij je ervoor zorgt dat de vouwen de eventuele motieven of versieringen aan de buitenkant heben. Leg de handdoek op het rek of het wastafelblad en je zult meteen het elegante effect zien. Je kunt deze methode ook gebruiken om ze aan het handdoekenrek te hangen, waarbij je ervoor moet zorgen dat de twee zijden na het vouwen perfect op elkaar aansluiten met het motief naar jou toe gericht.
  • Bij de tweede manier begin je echter met het diagonaal vouwen van de handdoek, zodat de korte kant op één lijn ligt met de helft van de lengte van de lange kant. Zorg ervoor dat de vouw op zijn plaats blijft en dat de randen perfect op elkaar aansluiten en vouw de handdoek in de lengte doormidden. Draai nu de handdoek om met de vouw naar beneden en begin op te rollen, beginnend bij de rechte kant. Als je het puntige uiteinde hebt bereikt, stop je het in de zijkant van de rol. De opgerolde handdoeken nemen minder ruimte in beslag en kunnen gemakkelijk in een mand of lade worden gelegd.

Uiteraard werken deze technieken het beste als je zachte badstof handdoeken gebruikt die geen duidelijke tekenen van slijtage of verkleuring vertonen. Kies kleuren die passen bij de kleuren van je badkamer of die harmonieus contrasteren. Je kunt er ook voor zorgen dat de badkamer altijd lekker ruikt door een oplossing te maken die je rechtstreeks op perfect gevouwen handdoeken kunt spuiten door 2 druppels van een etherische olie naar keuze in 100 ml water te mengen.

Zo ziet je badkamer eruit als die van een luxe hotel!

Advertisement