13 super creatieve ideeën om je huis op te ruimen door glazen en blikken te recyclen

Janine image
door Janine

03 Oktober 2023

13 super creatieve ideeën om je huis op te ruimen door glazen en blikken te recyclen
Advertisement

We kopen allemaal conserven en verschillende soorten voedsel die in glas of blik zitten. We weten ook allemaal hoe ingewikkeld het is om altijd de boel op orde te houden en ervoor te zorgen dat voorwerpen niet verloren gaan of door het huis “zwerven”. Hoe denk je dat de twee dingen met elkaar verband houden? Als je het antwoord niet weet, hoef je je geen zorgen te maken, want wij zijn hier om het te onthullen.

Zodra het voedsel is geconsumeerd, gooien we de potten waarin ze zaten niet weg; dit zullen de potten zijn die, eenmaal gerecycled, ons zullen helpen de kamers van ons huis een beetje op te ruimen. Laten we 13 creatieve en originele ideeën bekijken om comfortabele bakjes te maken.

Advertisement

1. Kunnen we ze recyclen voor de badkamer? Ja!

Als je niet weet hoe je wattenstaafjes en watten moet bewaren, bewaar dan twee potten, de ene kleiner en de andere groter, en maak een soort toren waarin je ze allebei kunt bewaren. Door ze op elkaar te plaatsen, schep je niet alleen orde, maar nemen ze ook zo min mogelijk ruimte in beslag.

Advertisement

2. In de keuken...

Je houdt ervan om je bestek in het zicht te hebben, maar je wilt een bakje die ruim is en tegelijkertijd weinig ruimte in beslag neemt? Hier is de oplossing. Door drie glazen potjes of blikken te recyclen, het maakt niet uit, en ze te beschilderen, beschik je over een unieke, originele en zeer elegante bestekhouder.

3. Problemen met je “ijzerwaren” hoekje? Dit is de ideale remedie

3. Problemen met je “ijzerwaren” hoekje? Dit is de ideale remedie

Gary @ the Crossroads/Flickr

Zet zoveel mogelijk potten opzij, label ze en verdeel daarin al die heel kleine ijzerwaren die we meestal in dozen of grote containers achterlaten en die we nooit kunnen vinden als we ze nodig hebben.

4. "Ik weet nooit waar ik mijn spulletjes in de badkamer moet laten..."

Laten we een kleine houten plank nemen, en drie of vier glazen potten in onze badkamer hangen, waarin we borstels, brillen, wattenstaafjes, tandenborstels, haarspeldjes en al het andere kunnen doen dat we anders altijd op de wastafel neerleggen.

5. Ben je de gebruikelijke kruidenpotjes beu?

Om een ​​vleugje originaliteit aan de keuken te geven, maar ook om de boel overzichtelijk te houden en ruimte te besparen, kun je denken aan het stevig vastmaken van de deksels van de potten aan de onderkant van een van de bovenkasten en het vastschroeven van de bijbehorende potten. Door dit te doen worden het zeer praktische en originele potjes voor zout, peper, suiker of welke andere specerij ook.

Advertisement

6. Potloden, pennen en nog veel meer...

Als je probleem met orde betrekking heeft op het bureau, zijn potten wellicht iets voor jou. Of ze nu simpel, geverfd of bedekt zijn met het materiaal dat bij je interieur past, ze zijn geweldige houders voor pennen, potloden en ander schrijfwaar.

7. Creatieve en originele bestekhouders

Je houdt van hangende containers en je zou er graag een paar in je keuken willen hebben. Gooi de potten die je gisteren hebt geleegd niet weg. Ze zullen heel handig zijn als bakjes voor vorken, messen en lepels. Kijk eens wat een spektakel!

Advertisement

8. Potloodhouder, maar dat niet alleen.

We hebben gezien dat potten uitstekend zijn voor het bewaren van potloden en pennen. Als je je vrienden echter wilt verrassen met een heel bijzonder voorwerp, kun je overwegen om van een ander potje een puntenslijper te maken, het past er bij, het is praktisch en iedereen zal er zo eentje willen als die van jou.

9. Overal verspreide briefjes: wat een rommeltje!

Als het grootste probleem het handig opbergen van vellen papier is waarop je ideeën, boodschappenlijstjes, afspraken en nog veel meer noteert, denk er dan eens over na om een ​​paar blikjes naast elkaar en in een horizontale positie te plaatsen. Ze zullen transformeren in zeer praktische bakjes voor je post-its.

Advertisement

10. "Ik heb echt teveel keukengerei!"

Nee, je hebt niet teveel keukengerei, het grootste probleem is dat we nooit kunnen vinden wat we nodig hebben wanneer we het nodig hebben. Laten we onszelf helpen door potten te recyclen en het keukengerei te sorteren op basis van het materiaal, de maat of in de volgorde die je verkiest.

11. Lades en orde gaan niet samen...

Wie zegt het? Creëer gewoon kleine compartimenten met lage potjes in elke lade om vooral kleinere voorwerpen in op te bergen; de orde zal de boventoon voeren en je zult serener zijn. Nietwaar?

Advertisement

12. Een compositie blikjes

Je organiseert je ruimte graag met potten, maar als je er te veel hebt, ontstaat er toch chaos. Lijm ze aan elkaar, maak een compositie en je bent klaar. Als je goed bent in schilderen en wat tijd hebt om te ontspannen met doe-het-zelven, probeer ze dan op een excentrieke en levendige manier in te kleuren. Het resultaat zal je bureau of keuken of, waarom niet, de badkamer, verrijken.

13. Naaigerei

Als je een passie hebt voor naaien, maar je mist een bakje die schattig, praktisch en voordelig is, dan zal dit idee je helpen. De klosjes draad gaan in de pot - met een glazen potje kun je de inhoud beter zien - terwijl je het deksel kunt bedekken met een stukje stof om een ​​kussentje te maken waarin je de naalden kunt steken.

Wat vind jij: zijn deze ideeën creatief genoeg? Heb je er al eentje in huis of wil je graag een bijzonder model?

Advertisement