Makkelijke, effectieve, goedkope trucs van oma voor een steevast schoon en lekker ruikend huis

door Skip

20 Augustus 2023

Makkelijke, effectieve, goedkope trucs van oma voor een steevast schoon en lekker ruikend huis
Advertisement

Onze oma's hadden vroeger niet alle middelen tot hun beschikking die wij nu wel hebben voor het bijhouden van het huis, en toch waren hun woningen qua reinheid en frisheid door een ringetje te halen. Daarom gaan we dus vaak naar hen toe voor waardevolle adviezen over hoe je nou het een ander schoonmaakt.

Er zijn talloze natuurlijke hulpmiddelen die je kan vinden in je voorraadkast die je kunnen helpen bij de lastige dagelijkse schoonmaakklussen. Elk van deze hulpmiddelen heeft zo z'n eigenschappen en specifieke toepassingen. Vandaag willen wij jou een uiterst effectief recept voorleggen dat bestaat 4 producten uit de voorraadkast die door oma's werden gebruikt voor de dagelijkse schoonmaak, waardoor het in huis altijd schoon is en lekker ruikt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om een perfect schoon huis te hebben dat lekker ruikt is het niet nodig om terug te vallen op dure chemische schoonmaakmiddelen die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Als je de voorraadkast opent en deze vier producten pakt kan je een uiterst effectief universeel schoonmaakmiddel maken:

  • 500 ml water;
  • twee eetlepels witte azijn (met ontsmettende werking);
  • een eetlepel zout (licht schurende werking);
  • een eetlepel baking soda.

Begin door baking soda met zout te mengen en los vervolgens deze twee ingrediënten op in de azijn. Voeg nu ook het water toe en blijf roeren totdat het compleet is vermengd. Doe het mengsel in een spuitflacon. Dit middel kan je gebruiken als universeel schoonmaakmiddel om alle harde oppervlakken mee te reinigen zoals vloeren sanitair en fornuizen. Dit middel is ook een prima wc-ontstopper.

Als alternatief kan je baking soda ook vervangen door citroensap waardoor ruimtes lekker ruiken zonder dat het schoonmaakmiddel aan reinigende kracht inlevert.

Als je echter hardnekkige vlekken uit tapijten of harde vloeren moet krijgen, meng dan water met baking soda in gelijke delen en borstel dat voorzichtig in. Dit product verwijdert ook vieze geuren van oppervlaktes doordat baking soda geurverwijderend werkt.

Zeg naast niet alleen vuil ook eindelijk vaarwel tegen chemische schoonmaakmiddelen!

Advertisement