Saus- en vetvlekken op plastic bakjes zijn geen probleem met dit middel

door Natasja

26 September 2023

Saus- en vetvlekken op plastic bakjes zijn geen probleem met dit middel
Advertisement

Plastic bakjes, verkrijgbaar in veel verschillende vormen, zijn uitstekende hulpmiddelen voor het bewaren en vervoeren van voedsel. Ze zijn veel praktischer dan de glazen exemplaren, die vaak erg breekbaar zijn en gemakkelijk kunnen splinteren of breken. Vaak zijn deze houders ook voorzien van luchtdichte sluitingen, waardoor het voedsel kan worden geïsoleerd en de ontwikkeling van schimmels, ziektekiemen en bacteriën wordt voorkomen.

Het nadeel van dit soort houders is echter het gemak waarmee ze vlekken kunnen krijgen, soms schijnbaar onuitwisbaar. Het bewaren van droog voedsel heeft geen nadelen, maar als je de restjes bewaart of de lunch meeneemt naar kantoor, kunnen er gemakkelijk resten achterblijven op het oppervlak, vooral in het geval van erg vette sauzen en in aanwezigheid van zure stoffen zoals tomaten.

Hieronder leggen we een echt onfeilbare methode uit om de bakjes weer perfect schoon te krijgen.

Advertisement

De effectieve methode voor het reinigen van plastic bakjes

De effectieve methode voor het reinigen van plastic bakjes

Creativo

Om de vlekken effectief uit de plastic bakjes te verwijderen, heb je water, een gewoon afwasmiddel en absorberend papier nodig, keukenpapier of servetten zijn prima.

Het eerste wat je moet doen is de bakjes in heet water weken en een paar druppels afwasmiddel toevoegen. Vul vervolgens het bakje met de in kleine stukjes gesneden keukenpapier of servetten en sluit het deksel. Schud het bakje herhaaldelijk en controleer de staat van de vlekken. Als je ziet dat je erin geslaagd bent om ze te verwijderen, open je het bakje en spoel je het grondig af met koud stromend water.

In het geval van bijzonder korstige vlekken, zal het nodig zijn om deze handeling meerdere keren te herhalen.

Advertisement

Andere nuttige middelen om plastic verpakkingen schoon te maken

Andere nuttige middelen om plastic verpakkingen schoon te maken

Pexels

Er zijn ook goede natuurlijke alternatieven voor het verwijderen van vlekken uit plastic bakjes:

  • waterstofperoxide en baking soda behoren tot de witmakers bij uitstek en je kunt gemakkelijk vlekken uit de bakjes verwijderen door een dikke pasta met deze twee ingrediënten te maken, deze op het oppervlak van het bakje te strooien en een paar uur te laten inwerken voordat je met een spons of afwasborstel gaat schrobben;
  • baking soda kan ook alleen worden gebruikt, door 4 eetlepels in een liter water te verdunnen en de bakjes erin te laten weken;
  • azijn is ook een heel goed alternatief: je kunt het gebruiken door het op het schoon te maken oppervlak te wrijven of door het bakje te laten weken in een oplossing van 1 deel azijn op 3 delen water.

Met deze trucs zijn de bakjes weer zo goed als nieuw.

Advertisement