12 opvallende ideeën voor het decoreren van muren met prachtige vintage details

door Natasja

25 September 2023

12 opvallende ideeën voor het decoreren van muren met prachtige vintage details
Advertisement

Een vintage detail op de juiste plaats kan een sensationele decoratie in huis zijn, die een uniek karakter kan uitstralen. Hier kunnen dus een paar antieke voorwerpen, zelfs hulpmiddelen of onderdelen van andere meubelstukken die beschadigd zijn, gebruikt worden om de muren van het huis te verfraaien. Of het nu langs de trap is, bij de ingang of misschien net boven de schoorsteenmantel en niet alleen: er zijn duizend oppervlakken die interessant kunnen worden dankzij een goed gekozen decoratie.

Soms kun je oude, zelfs vervallen voorwerpen opknappen, opnieuw schilderen of zelfs combineren met andere materialen om ze tentoon te stellen. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement

Oude luiken voor een rustieke vintage touch

Oude luiken voor een rustieke vintage touch

worldmarket.com

Als je oude houten luiken hebt, die niet meer goed werken, kun je ze omtoveren tot een decoratief element. Ze zijn perfect als basiselement voor glazen vazen die aan de muur worden gehangen en van tijd tot tijd worden gevuld met kaarsen, bloemen en nog veel meer.

Advertisement
homeroad.net

homeroad.net

Als ze zijn uitgerust met kleine planken of haken, worden ze een multifunctionele kapstok, ook ideaal in de hal van het huis zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Een blik naar het verleden

Een blik naar het verleden

acraftymix.com

Met gerecycled hout kun je doe-het-zelf fotolijstjes maken die een echt ouderwets tintje geven aan prenten met een vintage uitstraling. En ze zijn perfect voor het decoreren van een ruimte in huis waar al andere antieke en niet meer gebruikte voorwerpen staan, maar die wel nieuwsgierigheid opwekken.

Waardevol servies voor stijlvolle vintage

Waardevol servies voor stijlvolle vintage

ciaonewportbeach.blogspot.com

Dat servies van oma, of misschien een prachtige vondst op een rommelmarkt, dat na verloop van tijd een aantal onderdelen verliest en dat je niet meer volledig kunt gebruiken, ook al is het servies nog in goede staat. Of die keren dat er kleine onvolkomenheden zijn die bij gebruik de integriteit van elk stuk in gevaar kunnen brengen. Bij deze gelegenheden, maar niet alleen, kun je in plaats van aardewerk en porselein dat je mooi vindt weg te gooien, er een stijlvolle wanddecoratie van maken.

Antieke spiegels

Antieke spiegellijsten hebben een unieke charme: je kunt er eentje uitkiezen als pronkstuk of een originele collectie samenstellen voor aan de muur in huis. Het zal prachtig zijn om naar te kijken en de helderheid van de kamer versterken.

Advertisement

Oude hulpmiddelen

Bepaalde gebruiksvoorwerpen, vooral keukengerei, werden van koper gemaakt. Dat materiaal is mooi zowel wanneer het nog glanst en warm van kleur is, als wanneer het alle tekenen van de tijd vertoont door van kleur te veranderen. Het zal altijd een passende vintage toevoeging zijn aan wanddecoraties in rustieke stijl.

Waaiers aan de muren

Waaiers worden niet meer zoveel gebruikt als vroeger, maar ze herinneren altijd aan elegante gebaren. Antieke exemplaren gebruiken om te decoreren is een sjieke touch!

Advertisement

Recyclen met originaliteit om een vintage tintje aan je huis te geven

Er zijn echt oneindig veel voorwerpen die er op zichzelf uitzien als gewoon kapotte delen van iets, maar die vervolgens opnieuw kunnen worden gebruikt om te decoreren. Zelfs de propellerbladen van sommige motoren!

Decoraties op een andere manier gebruikt

Smeedijzeren elementen en houten snijwerk kunnen worden gebruikt om de muur te versieren, soms als steun voor planken, soms gewoon als een verrijkende toevoeging.

Advertisement

Net als spiegels kunnen veel antieke klokken, elk in een andere stijl, een muur met veel impact versieren.

Duizend categorieën vintage voorwerpen kunnen interessant zijn om in groepen aan de muren van je huis te hangen!

Advertisement

Ook oude boeken kunnen opvallende en dynamische decoraties vormen voor de muren van de kamers.

Welk idee spreekt jou het meeste aan?

Advertisement