De meest ongewone gerecyclede voorwerpen om de badkamer op een originele manier in te richten

door Natasja

26 Januari 2022

De meest ongewone gerecyclede voorwerpen om de badkamer op een originele manier in te richten
Advertisement

Als je een beetje creatief bent, zijn er veel oude of afgedankte voorwerpen die op creatieve wijze kunnen worden gerecycled en omgetoverd tot ongewone en originele inrichtingselementen. Een tweede leven geven aan voorwerpen die anders misschien worden weggegooid, is een idee om karakter aan de woning te geven, en geeft vaak ook voldoening, aangezien je op die manier met een zeer persoonlijke stijl je huis kan inrichten zonder veel geld te moeten uitgeven.

Van fietsen tot oude luiken, kijk eens hoeveel voorwerpen je kunt gebruiken om je badkamer op een eclectische manier in te richten.

Advertisement

Een oude houten tafel kan een wastafelmeubel in rustieke stijl worden, geschikt voor keramische opzetwastafels.

Advertisement

En wat vind je van een oude fiets die de houten plank ondersteunt? Het zal echt een onverwacht inrichtingselement in de badkamer zijn! Het is een origineel idee als je genoeg ruimte hebt om nuttige voorwerpen in andere meubelen op te bergen in plaats van onder de wastafel.

Oude naaimachines zijn ook erg populair als steun voor het wastafelblad, en ze geven ongetwijfeld een heel charmant vintage karakter.

Als je graag een nautisch tintje aan de inrichting wilt geven, zijn touwen een ideaal en zeer veelzijdig element, dat bovendien zeer gemakkelijk te plaatsen is. Je kunt ze gebruiken als toiletrolhouder, met eenvoudige muurhaken.

En als je langere exemplaren gebruikt, hang ze dan op met haken of, nog beter, bind ze vast aan een klamp, net als die op schepen. Perfect voor een huis aan zee!

Advertisement

Andere veel voorkomende en goedkope voorwerpen die je gemakkelijk kunt gebruiken om de badkamer in te richten zijn houten kisten, die zeer geschikt zijn als open kastjes.

...Of als rekjes voor alle producten die je binnen handbereik wilt hebben.

Advertisement

Een oude houten stoel, waarvan een deel van de zitting is afgesneden en vervolgens ondersteboven is opgehangen, wordt gebruikt als handdoekhouder aan de rugleuning, terwijl de zitting een handige plank wordt.

Nog een groot succes van DIY meubelen: ladders, nog beter als ze voorzien zijn van manden!

Advertisement

Oude luiken kunnen worden gebruikt om wandkasten te maken.

..Of als panelen waaraan haken en bakjes kunnen worden bevestigd om tandenborstels, penselen, kammen en borstels op te ruimen.

Advertisement


Oude lades worden schattige shabby chic planken.

Welk ongewoon voorwerp zou je op deze manier willen recyclen?

Advertisement