De inrichting van buitenruimtes: 18 ideeën met pallets voor tuin en balkon

door Natasja

18 April 2024

De inrichting van buitenruimtes: 18 ideeën met pallets voor de tuin
Advertisement

Zodra het warme seizoen aanbreekt zul je onvermijdelijk meer tijd buiten willen doorbrengen, en het inrichten en decoreren van tuinen en terrassen kan helpen om nog meer van de buitenruimtes te genieten.

Er zijn veel projecten die je kunt uitvoeren om de tuin en het terras te decoreren, en daaronder zijn ongetwijfeld ook veel DIY oplossingen waarmee je prachtige buitenmeubels kunt maken door materialen te recyclen. Pallets in het bijzonder zijn zeer veelzijdig, goedkoop en nuttig voor dit doel en hieronder stellen we 18 prachtige ideeën voor met pallets voor de buitenruimtes.

Advertisement

1 Ligstoelen

Pinterest

Gun jezelf wat tijd om van de zonnestralen te genieten in de tuin of op het terras door een comfortabele ligstoel te maken met pallets: alles wat je nodig hebt zijn twee pallets in2 elkaar geklemd en een comfortabel kussen voor een praktische en comfortabele ligstoel.

Advertisement

2. Bank met plantenbak

@ideiipodelkidliadachi/Instagram

Pallets zijn perfect om een comfortabele bank te maken om je gasten te ontvangen of gewoon om vrije tijd buiten door te brengen: een verticaal pallet voor de rugleuning van de bank kan gemakkelijk worden omgetoverd tot een plantenbak waarmee je de ruimte kunt kleuren en parfumeren.

3. Ontspanningsruimte

@kezzabeth_blog/Instagram

Maak een ontspanningsruimte in de tuin om in alle rust en sereniteit jezelf weer op te laden: een grindvloer, een zitplaatsen en een pallettafel zijn perfect voor een project dat je in een warme en comfortabele omhelzing zal verwelkomen.

4. Barhoek

@elm_terrace_interior/Instagram

Hang op een balkon of in de tuin een opvouwbaar barmeubel aan de muur: perfect voor kleine ruimtes, zodat je altijd alles bij de hand hebt voor een geïmproviseerd aperitiefje.

5. Kampvuur

Pinterest

Pallets zijn perfect om een praktische kampvuurconstructie te maken. Door wielen aan de onderkant toe te voegen, kun je het vuur makkelijker verplaatsen als dat nodig is.

Advertisement

6. Schaduwrijke leeshoek

Pinterest

En wat dacht je ervan om de pallets te gebruiken voor een prachtig schaduwrijk leeshoekje? Met plantenbakken aan de zijwanden wordt het nog kleurrijker en gezelliger.

7. Eettafel

1001pallets.com

Maak een grote en praktische eettafel om buiten te barbecuen door pallets te hergebruiken: goedkoop en makkelijk te maken en je kunt al je vrienden uitnodigen.

Advertisement

8. Gazebo

Pinterest

Maak de gazebo gezelliger en comfortabeler door pallets te gebruiken voor de vloer en de omheining. 

9. Schommel

thesorrygirls.com

Als je graag ontspant terwijl je zachtjes op een schommel schommelt, kun je er eenvoudig een maken met behulp van een pallet en dikke touwen om hem op te hangen.

Advertisement

10. Barbecuemeubel

recycledcraftsy.com

Voor de barbecue heb je altijd veel hulpmiddelen nodig waarvan je vaak niet weet waar je ze moet opbergen terwijl je de barbecue in de achtertuin gebruikt: dus waarom maak je geen praktisch barbecuemeubel van pallets?

11. Cabana lounge

jaimecostiglio.com

Wat is er fijner dan comfortabel languit in de schaduw van een kleine hut te genieten van de frisse lucht en zonnige dagen? Met pallets kun je een mooie en ongelooflijk goedkope hut maken!

Advertisement

12. Patio

Pinterest

Maak een fantastische en gezellige patio voor een hoek van de tuin door pallets te hergebruiken en ze te versieren met kleurrijke kussens en hangende plantenbakken.

13. Buitenkeuken

Pinterest

Als je optimaal van de buitenruimte wilt genieten, maak dan een echte buitenkeuken voor in de tuin. Het wordt een goedkoop en gemakkelijk DIY project als je pallets kiest.

Advertisement

14. Bartoonbank

Pinterest

En als je gewoon wilt genieten van een lekker aperitiefje terwijl je naar de zonsondergang kijkt, is een bartoonbank genoeg. Maak hem op wielen om hem te beschutten tijdens het winterseizoen.

15. Romantisch in wit en blauw

Pinterest

Laat je inspireren door de kleuren van de zee en de zomer en creëer een romantische blauw-witte ontspanningsruimte voor de avonden buiten.

Advertisement

16. Een gezellig balkon

francinesplaceblog.com

Wil je al jaren het balkon gezellig inrichten? Misschien leek het je altijd een te duur project, maar met pallets kun je het bijna gratis doen.

17. Tafeltje met koeler

ana-white.com

Voorkom ongelukjes door van pallets een handig bijzettafeltje te maken met koeler en flessenvormen.

18. Op het balkon ontspannen

Pinterest

Een comfortabele bank, een tafeltje en een verticale tuin: ook een klein balkon kan voor de juiste hoeveelheid ontspanning zorgen.

Welk van deze projecten ga jij realiseren voor jouw buitenruimte?

Advertisement