Weet je niet hoe je een meisjeskamer uniek maakt? Deze 13 ideeën kunnen je helpen

door Natasja

21 Oktober 2023

Weet je niet hoe je een meisjeskamer uniek maakt? Deze 13 ideeën kunnen je helpen
Advertisement

Elke kamer wil zijn eigen inrichting en die moet in overeenstemming zijn met de smaak van degenen die de ruimte zullen bewonen. De keuze van kleuren, accessoires en voorwerpen is helemaal niet eenvoudig en het is ongelooflijk moeilijk om aan ieders voorkeuren te voldoen. Bijvoorbeeld: hoe zou jij een volledig vrouwelijke slaapkamer inrichten? Heb je dat al eens gedaan?

Als je op zoek bent naar ideeën voor de kamer van een klein meisje of ook een ouder meisje, komen deze 13 ideeën misschien goed van pas. Zien is geloven.

Advertisement

1. Wat vredig, vlinders die vliegen

Het gewenste gevoel is om altijd in contact te zijn met de natuur, dus deze oplossing met vlindermotieven op de muren en op het bed kan ideaal zijn. Als het meisje in het bijzonder van vlinders houdt, maak je haar gelukkig, maar bovenal hoeft ze de kamer niet te veranderen als ze groter wordt: het is een keuze die ook geschikt is voor oudere kinderen.

Advertisement

2. Een beetje moderniteit

Roze is de kleur die het meest gebruikt wordt in meisjeskamers, het is een favoriet en daar kan niemand iets tegenin brengen. Maar zoals met alles zijn er uitzonderingen en mensen die deze kleur in beperkte mate mooi vinden. Daarom kan het een goede oplossing zijn om het voor een paar details te kiezen - waaronder plaids - en niet voor de hele kamer.

3. "Kijk, daar is een regenboog"

Een fascinerend, betoverend, uniek natuurfenomeen dat haar doet dromen en met haar gedachten doet reizen naar verre oorden die misschien nooit hebben bestaan. Waarom zou je het daarom niet als hoofdelement gebruiken bij het inrichten van een slaapkamer? De overheersende kleuren kunnen veel zijn, dat is het mooie van de regenboog, en iedereen kan hierin haar eigen keuze maken. Het resultaat zal zacht en prachtig zijn.

4. Een vleugje "shine"

Roze, fuchsia en alle andere tinten van deze kleur zullen je kleine meid letterlijk gek maken. Als ze van deze kleuren en ook van glitter houdt, laten we ze dan samenvoegen in een inrichtingsmix die niets minder dan sprankelend zal zijn.

5. En wat vind je van lila?

Deze kleur is ook heel geschikt voor meisjes. De meer of mindere donkere tinten kunnen worden gemengd met de verschillende inrichtingselementen in de kamer om de kleur beweging en originaliteit te geven. Een detail op de muur - een boom, een hart of wat je maar wilt - maakt het verschil.

Advertisement

6. Een mooie maar neutrale kamer

Als je niet wilt dat één sterke kleur de andere overheerst, geen probleem. Kies misschien voor wit, dat past overal bij, maar maak het origineler door bijvoorbeeld de keuze van het bedframe en een levendig samenspel tussen dit frame, kussens en gordijnen. Het effect zal magisch zijn.

7. Leven in een sprookje

Een hoogslaper dat lijkt op een echt kasteel is een fantastisch idee. Je dochter zal de hoofdpersoon van een sprookje zijn telkens als ze haar slaapkamer binnenkomt. Het is gewoon geweldig.

Advertisement

8. Bloemen en bladeren op de muren en het plafond

Een samenspel van bloemen en grassprieten kan de kamer delicaat maken. Als je kiest voor lichtgekleurde meubels, kun je dit contrasteren met gekleurde muren waarop je van tijd tot tijd bloemendetails kunt aanbrengen.

9. Pasteltinten

Deze oplossing neigt meer naar heel lichte pasteltinten. Het roze is bijna onzichtbaar en gaat op in de rest, maar het is er wel en het geeft de kamer een vrouwelijk tintje.

Advertisement

10. Een Barbie-leven

Als je een vorstelijke kamer voor je kleine meid wilt die haar het gevoel geeft dat ze in de roze wereld van Barbie is, kies dan voor deze oplossing. Alles is helemaal kleurrijk en er is geen ruimte voor misverstanden... roze zoals roze kan zijn.

11. Erg mooi die contrasterende lichten

Als je wilt dat je dochter nooit in het donker slaapt, maar met een zacht lichtje dat haar de hele nacht vergezelt, dan kun je denken aan kleine lampjes die de details verlichten die je hebt gekozen om de kamer te versieren. Misschien het bed zelf, of een tekening op de muur, een ster, een wolk, de maan. Kortom, je hoeft alleen maar te beslissen.

Advertisement

12. Wit en roze

Een licht contrast tussen twee zeer delicate kleuren en de combinatie van hartjes, die altijd de winnende keuze zijn, geven de meisjeskamer een unieke en ontspannende schoonheid.

13. De hemel in een kamer

Je kunt een muur schilderen alsof er een hemel in de kamer is. De kleuren kunnen variëren van de klassiekers voor dit soort ontwerpen, of ga voor roze en lila, doe wat je het mooist vindt. Een indianentent kan dan nog meer het gevoel geven dat je buiten en onder de sterren slaapt.

Inrichten is leuk en een kinderkamer inrichten is nog leuker. Veel vrouwelijke oplossingen om inspiratie uit te halen, en waarom niet, ook om kamers in te richten die niet voor een klein meisje bedoeld zijn. Wat vind jij ervan?

 

 
 
 
 
 
 

Advertisement