12 betoverende ideeën voor het versieren van een balkon in de herfst

door Natasja

11 Oktober 2023

12 betoverende ideeën voor het versieren van een balkon in de herfst
Advertisement

De rustige charme van de herfst is voor veel mensen onweerstaanbaar, het leven wordt weer hectisch na de zomervakantie, maar de natuur maakt zich klaar om rust te nemen, met een laatste kleurenshow. Het is dan ook onmogelijk om niet te willen genieten van alle tijd buiten die we nog dagelijks hebben voordat de temperaturen te koud worden, en dus zijn de herfstmaanden de maanden waarin we nog proberen een paar uur door te brengen op balkons en terrassen.

Ook deze kunnen thematisch worden ingericht, waarbij de seizoensinspiratie een beetje wordt gevolgd zoals in huis. Bekijk deze ideeën voor het creëren van een herfstsfeer op het balkon.

Advertisement

Balkons in de herfst: ideeën voor de inrichting buiten

Zelfs zonder al te veel tijd of manieren om het balkon te vullen met op de herfst geïnspireerde details, hoef je, als je al een bankje en fauteuils hebt, alleen maar sierpompoenen te vinden waarmee je een klein grondarrangement kunt maken.

Advertisement

Dekens, tapijten en kussens op het herfstbalkon

Men legt niet altijd tapijten op de grond in buitenbalkons. Maar als je ze wilt inrichten zoals woonkamers, zijn tapijten een element dat alles samenbrengt en een gevoel van comfort geeft.

Net als de woonkamer in huis, kunnen de fauteuils of banken die je buiten hebt geplaatst ook gevuld worden met kussens en dekens. Uiteraard moet je stoffen kiezen die beter bestand zijn tegen het weer of tegen verbleken door zonlicht. Denk er anders aan om voor een mand te zorgen waarin je ze snel kunt opbergen en weg kunt brengen als dat nodig is.

Dit zijn ideeën die ook werken op balkons en veranda's, of buitenterrassen. Het idee is altijd om een comfortabele hoek dicht bij het huis te creëren, die gemakkelijk te bereiken is om wat tijd buiten door te brengen, zelfs wanneer de temperaturen langzaam beginnen te dalen.

Herfstige balkons, maar in eenvoudige, chique tinten

Vergeleken met de levendige kleuren van gebladerte die onze ogen vullen, zijn andere, meer discrete paletten 'gedempt' maar kunnen ze ook op een chique manier worden gebruikt. Vooral gebroken wit, beige en lichtbruin.

Advertisement

Het is een kleurencombinatie waarin natuurlijke vezels en hout perfect passen, maar warmere, intensere tinten, misschien een beetje gebrand, zouden ook niet misstaan.

Als je het op de juiste manier aanpakt, kan een kleine vuurkorf ruimte vinden in een grote ruimte om de sfeer van berghutten na te bootsen. En om een bank op maat te maken, kun je ook ontwerpen met pallets overwegen.

Advertisement

Ideeën voor het verfraaien van herfstbalkons: planten

Er zijn veel bloemen die op hun mooist zijn in de herfst: chrysanten, maar ook heide, cyclamen, sierkolen. Zoek bakken die bij je stijl passen en schik ze harmonieus op het balkon.

Help jezelf met pompoenen, kaarsen en lantaarns

Zoals we al eerder zeiden, zijn een paar sierpompoenen altijd een effectieve gimmick om de herfststemming erin te brengen. Ze kunnen ook nep zijn, misschien van plastic, zodat ze nog langer meegaan.

Advertisement

Kaarsen zijn ook perfect om een intieme en gezellige sfeer te creëren, zelfs buiten. Ze kunnen groot zijn en in speciale kandelaars worden geplaatst, maar ook kleine zoals waxinelichtjes, zelfs drijfkaarsjes.

Match alle stoffen met de kleuren van de herfst

Pompoenen kunnen de prints zijn die kussens versieren, en net als die vele andere symbolen van dit seizoen vol geschenken uit de natuur.

Advertisement

Voor dekens katapulteren plaids met een Schots motief je meteen in de sfeer van berghutten te midden van kleurrijke bossen!

Zou je het balkon willen inrichten op een manier die de schoonheid van de herfst viert?

Advertisement